Transparent
Inloggen
Sluiten

Jordan Henderson mogelijk richting uitgang

10 mei 2024 17:12
Foto: Pro Shots

Jordan Henderson mogelijk richting uitgang; image source: Pro Shots

Jordan Henderson is mogelijk al bezig aan zijn laatste weken in dienst van Ajax. De middenvelder twijfelt over zijn toekomst in Amsterdam. De Engelsman kwam afgelopen winterstop met veel reuring binnen bij Ajax, dat diep voor hem in de buidel tastte en een contract liet tekenen voor 2,5 jaar. De samenwerking is van beide kanten nog niet wat er van werd verwacht.

Hoewel Henderson ontzettend populair is binnen Ajax, heeft hij zijn bedenkingen bij de gang van zaken binnen Ajax. Dat ligt niet alleen aan het gebrek aan kwaliteit op het veld maar ook met de mentaliteite van collega's en het gebrek aan een topsportcultuur. Anderzijds heeft Henderson zelf ook nog geen verpletterende indruk achtergelaten. Hij miste daarnaast ook een cruciale periode door een blessure. In die periode had Ajax de Engelsman het hardste nodig.

Bij zijn aankomst in Amsterdam trachtte trainer John van 't Schip al snel de verwachtingen te temperen. De buitenwereld kon immers niet van Henderson alleen verwachten de problemen in zijn eentje op te lossen, en dat de behoefte aan meer ervaring met alleen de komst van Henderson niet gestild was. Op de achtergrond speelt momenteel de reorganisatie in het bestuur. Het aanstellen van een nieuwe trainer heeft daarbij prioriteit voor Ajax.

Jordan Henderson had daarbij de wens uitgesproken met Graham Potter te gaan werken. Nu die onderhandelingen lijken te zijn geklapt, beraadt de middenvelder zich dus op zijn toekomst bij de club.
De Engelsman heeft desalniettemin nog een tweejarig contract, maar de gesprekken zullen ongetwijfeld gevoerd gaan worden met technisch directeur Alex Kroes. De vraag is daarbij of Ajax Henderson weet te overtuigen om langer bij de club te blijven. Zo, niet, is het waarschijnlijker dat beider wegen gaan scheiden.
Discussieer mee op de forums


Tags

henderson jordan aankomst beider bestuur buidel geklapt gestild graham hardste kroes mentaliteite potter reorganisatie reuring tastte temperen trachtte tweejarig twijfelt waarschijnlijker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Daaag, wel betalen gast!! Je kunt niet zomaar vertrekken!
+1/-0

3 weken geleden
Ik had al maar krijg steeds meer waardering voor Poulsen.
Geen leider met gebaren en verbaal in tegenstelling tot Henderson maar gaf wel het voorbeeld, ook in tegenstelling tot Henderson.
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Je kan hem er echt wel bij hebben, maar ik vind het hele hoge salaris van hem het eigenlijk niet waard. Dan heb ik liever bijvoorbeeld een Erikssen voor hem in de plaats. Naast Henderson heb je ook nog Mannsverk, Tahorovic en Vos. Dus wat mij betreft een grote strik eromheen. Wel ervaring voor in de plaats halen op het middenveld
+1/-0

3 weken geleden
"Dat ligt niet alleen aan het gebrek aan kwaliteit op het veld maar ook met de mentaliteite van collega's en het gebrek aan een topsportcultuur."

Toch wel pijnlijk dat er bij Ajax momenteel topsportcultuur ontbreekt.
+6/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Geen verrassing toch gezien wat we de laatste twee seizoenen krijgen voorgeschoteld?

Tadic trainde vaak met spelers op eigen initiatief na de training in de gym. Wat valt op? Het grotendeels ontbreken van de eigen jeugdspelers en Nederlanders. Op de Ligt en Pasveer na geen enkele jeugdspeler en/of Nederlander die echt structureel bezig was om beter te worden. volgens Pasveer is er inmiddels helemaal geen sprake meer van spelers die meer doen dan van ze gevraagd wordt. Captain Stevie "eigen verantwoordelijkheid" Bergwijn geeft alleen het voorbeeld bij de Febo.

Er zit gewoon totaal geen motivatie in de huidige generatie eigen jeugd.
+3/-0

3 weken geleden
Rond de 7 miljoen per jaar voor een speler van bijna 34 die amper indruk gemaakt heeft? Voor mij een simpele keus en dus de uitgang voor Henderson. Je moet opnieuw beginnen en dan heeft dit probeersel geen nut meer. Was de moeite van het proberen waard maar hij is geen 7 miljoen per jaar waard.
+2/-0

3 weken geleden
Wat een verrassing dit zeg.
In het kader van doorselecteren, verkopen en weer door.
+1/-0

3 weken geleden
Dat hij weggaat is geen ramp, maar dat er bij Ajax geen topsport-mentaliteit heerst wel. Ik ben bang dat het vertrek van Tadic ervoor heeft gezorgd dat niemand binnen de groep het voortouw meer neemt om spelers de sportschool in te sleuren. Enorm lastig om dat weer even terug te brengen. Blijkbaar lukt het een absolute ervaren prof, waar je als jonkie wel tegenop zou moeten kijken, als Henderson dat ook niet. Er heerst een 9-5 mentaliteit in de groep vrees ik. Begin maar met een trainer die voorbeeld stelt aan jongens die niet alles geven.
+5/-0

 
3 weken geleden
Bogarde als aanvulling van de technischestaf.
+1/-0

3 weken geleden
Sowieso was dit bizar achterlijke transfer, voor dit salaris.
+1/-0

3 weken geleden
Eerste beste bod van 60+ miljoen ,verkopen
+1/-1

3 weken geleden
Dag. ik wist dit van te voren.
Hij kwam om zich in de kijker te spelen. Grote afgang deze speler zou niet eens meer met ern amateur team mee kunnen. Heeft niets laten zien en is ook geen versterking geweest voor Ajax.
+2/-0

3 weken geleden
Kanarie in de kooi dit soort gasten. Er is grondig wat fout bij Ajax. Heel grondig.
+3/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Ajax kennende zullen ze met gesloten beurs afscheid !
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey elsimao enerzijds engeland eriksen farioli forbs hag henderson jong jordan kiki kluivert martinez mikautadze overmars rensch rijkhoff sevic shogun skimovic suarez tadic volwaardige zon