Ajax maakt zich op voor laatste thuiswedstrijd

8 mei 2024 19:40

Ajax maakt zich op voor laatste thuiswedstrijd; image source: Pro Shots

Zondag om half drie wordt er in negen stadions in de Eredivisie tegelijkertijd afgetrapt. In de Johan Cruijff ArenA voor het laatst dit seizoen. Het vorig seizoen gepromoveerde en het hele seizoen al indrukwekkend presterende Almere City komt op bezoek. De ploeg van Alex Pastoor is inmiddels veilig en de plaatsen die recht geven op playoffs voor Europees voetbal zijn ver uit het zicht. Ajax zal nog alle zeilen bij moeten zetten om uit de resterende twee wedstrijden minimaal vier punten te halen om NEC nog achter zich te laten.

Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge duel met Almere City in Almere in een 2-2 gelijkspel. Nadat de thuisploeg halverwege de tweede helft op 1-0 kwam, maakte Ajax in de persoon van Chuba Akpom direct gelijk. In de slotfase leek Ajax door een doelpunt van Benjamin Tahirovic de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de thuisploeg kwam via een penalty in de blessuretijd nog langszij.