Transparent
Inloggen
Sluiten

Henderson keert terug in selectie na blessure

3 mei 2024 21:03
Foto: Pro Shots

Henderson keert terug in selectie na blessure; image source: Pro Shots

Jordan Henderson is zondag normaal gesproken weer onderdeel van de wedstrijdselectie. De middenvelder keert terug nadat hij in de wedstrijd tegen Sparta(2-2) geblesseerd raakte. De Engelsman revalideerde, mede door de daaropvolgende interlandperiode, grotendeels in zijn thuisland. "Ik vertrok direct na die wedstrijd naar Engeland en daar hebben de artsen van de Engelse bond me verder geholpen. Het was logisch dat ze er daar mee verdergingen", aldus de middenvelder in gesprek met de clubsite.

Tijdens zijn revalidatie van de afgelopen anderhalve maand, trok de Engelsman veel op met de eveneens geblesseerde Steven Berghuis. Het tweetal had het ook tijdens de 2-2 tegen Excelsior van vorige week uitstekend naar de zin. "We kunnen het gewoon goed met elkaar vinden. De meeste jongens hier zijn heel jong. We zitten qua leeftijd wat dichter bij elkaar, dat helpt denk ik. Berghuis heeft me heel goed geholpen sinds mijn komst naar Amsterdam. We praten veel over voetbal en hoe we beter kunnen worden.

Of Henderson zondag ook al gaat spelen is nog niet duidelijk. Vanwege het kunstgrasveld is zijn daadwerkelijke rentree nog onzeker. Vooruitkijkend naar die wedstrijd zei de Engelsman het volgende: "We verwachten een zware wedstrijd. Zij vechten tegen degradatie en moeten winnen om hun laatste kans te pakken. Ze zullen dus alles gaan geven. Daarnaast spelen we op kunstgras. Dat is ook anders dan we gewend zijn. Het wordt een lastige uitdaging, maar dat hoort ook bij de Eredivisie."

Naast Jordan Henderson keren ook Steven Berghuis en Brian Brobbey terug in de wedstrijdselectie voor het duel tegen FC Volendam. Steven Bergwijn ontbreekt vanwege een schorsing na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Excelsior.
Discussieer mee op de forums


Tags

henderson berghuis excelsior jordan artsen bergwijn brobbey clubsite degradatie engeland eredivisie jong kunstgrasveld revalidatie revalideerde sparta thuisland verdergingen volendam vooruitkijkend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.212 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson