Ajax begint overlevingstocht in Volendam

3 mei 2024 00:32

Ajax begint overlevingstocht in Volendam; image source: Pro Shots

Het voetbalseizoen duurt voor Ajax nog drie wedstrijden. Waren er nog fans enigszins hoopvol aangaande het behalen van de vierde plaats, is die hoop volledig de grond in geboord na het 2-2 gelijkspel thuis tegen Excelsior. Die vierde plaats is inmiddels definitief uit zicht. En de vijfde plaats behield Ajax dankzij falende concurrenten NEC en FC Utrecht.

Zondag wordt er om half drie afgetrapt in Volendam. Een goed resultaat(lees; drie punten) is voor Ajax van essentieel belang om de strijd om de vijfde plaats in ieder geval nog in eigen hand te houden. Voor FC Volendam staat lijfsbehoud op het spel. Nadat concurrenten Excelsior en RKC Waalwijk allebei een punt haalden, terwijl FC Volendam met 1-0 verloor bij Sparta, is de ploeg van Regilio Simons enkel gebaat bij een overwinning.

Het was al vaker dit seizoen het scenario voor een opzichtig falend Ajax. De ontmoeting eerder deze jaargang in Amsterdam werd in ieder geval ternauwernood met 2-0 gewonnen. Steven Bergwijn scoorde twaalf minuten na rust terwijl Akpom de wedstrijd besliste in de slotfase. Even daarvoor was Ajax ontsnapt aan de gelijkmaker van Robert Mühren. Die wedstrijd volgde na diverse verplaatsingen uiteindelijk daags na de met 5-2 verloren uitwedstrijd bij PSV. Ajax bezette voor aanvang van het vorige treffen met FC Volendam de achttiende plaats in de Eredivisie. Ajax zal het in Volendam in ieder geval moeten doen zonder de wegens een schorsing afwezige Steven Bergwijn.