Transparent
Inloggen
Sluiten

Beleggersclub VEB kritisch over nieuwe titel Kroes

30 april 2024 23:42 - Trouw
Foto: Pro Shots

Beleggersclub VEB kritisch over nieuwe titel Kroes; image source: Pro Shots

Een nieuw hoofdstuk inzake Alex Kroes en zijn aanstelling bij Ajax dient zich aan. De vereniging van effectenbezitters, de VEB, heeft zich nu kritisch uitgelaten en wijst de nieuwe constructie die Ajax met Alex Kroes getroffen heeft af. Directeur Gerben Everts gaat de oplossing aan de orde stellen tijdens de buitengewone vergadering voor aandeelhouders op 21 mei, zo meldt dagblad Trouw.

De eerder weggestuurde algemeen directeur is sinds afgelopen donderdag titulair technisch directeur van Ajax. Dat is de Raad van Commissarissen van het beursgenoteerde Ajax overeengekomen. Dat maakt Kroes formeel een reguliere werknemer met beperkte verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Door zijn functiewijziging valt hij nu niet onder de verantwoordelijkheid van de RvC of aandeelhouders.

Volgens Gerben Everts is er nu sprake van een onwenselijke situatie. "Het is prima dat er nu een nette oplossing is gevonden, maar er is geen enkele reden hem titulair te laten zijn. Iemand die zo een belangrijke rol heeft bij een club als Ajax moet gewoon statutair benoemd zijn. Je kunt niet zeggen dat het bestuur van Ajax niet gaat over technische zaken. Het bestuur draagt een collectieve verantwoordelijkheid”, aldus de directeur van de VEB.

Het hele artikel van Trouw vind je hier.

Meer op Trouw
Tags

kroes veb beleggersclub bestuur everts gerben titel titulair trouw bevoegdheden constructie effectenbezitters formeel functiewijziging hoofdstuk inzake onwenselijke rvc statutair uitgelaten verantwoordelijkheden weggestuurde werknemer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Ik snap het probleem niet. Dit gaat het ene oor in en de andere uit.
+2/-0

3 maanden geleden
Het houdt ook maar niet op...
+2/-0

3 maanden geleden
Het beleggersclubje moet gewoon lekker zijn mond dicht houden. We lijken nu eindelijk rust in de tent te hebben en dan komen de stropdassen weer zeiken.
We hadden nooit maar dan ook nooit op die beurs moeten gaan. Beleggers en de beurs dat heeft helemaal niets met voetbal te maken en dan krijgen de verkeerde mensen voetbal verantwoordelijkheden in handen.
+8/-0

 
3 maanden geleden
Klopt helemaal! Alleen wordt Ajax nooit met rust gelaten. Op 1 of andere manier wordt er altijd wel aan iemands stoelpoten gezaagd. Het is van belang om rustig te blijven en sterk in je schoenen te staan. Ik denk dat Kroes dat kan.
+5/-0

3 maanden geleden
Zijn aanstelling stinkt natuurlijk aan alle kanten. Als Alex een functie gaat bekleden binnen Ajax, weet je dat er altijd ergens wrijving zal zijn. Een situatie die je eigenlijk nu niet wilt, je wilt rust in de tent
+1/-1

3 maanden geleden (gewijzigd)
Waarom kaarten zij dit aan? Is er een kans dat dit hun geld gaat kosten? Ik snap het niet.
+2/-0

3 maanden geleden
Wie o wie moeten er in Godsnaam overal zijn plasje over doen om beslissingen te nemen? Het lijkt wel dat iedereen iets te zeggen heeft.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson