Ajax redt ternauwernood punt tegen Excelsior

24 april 2024 23:02

Ajax redt ternauwernood punt tegen Excelsior; image source: Pro Shots

Ajax is er vanavond niet in geslaagd de eerste van vier finales te winnen. Thuis tegen Excelsior keek de ploeg van John van 't Schip lange tijd tegen een achterstand aan maar rechtte ploeg in de slotfase nog eenmaal de rug om een punt uit het vuur te slepen. Namens Ajax opende Devyne Rensch de score, kreeg vervolgens Steven Bergwijn een rode kaart én een penalty tegen waaruit Excelsior nog voor rust op gelijke hoogte kwam. Na rust deed Lamprou Ajax opnieuw pijn door te scoren uit een assist van Kenneth Goudmijn. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam Ajax vervolgens nog op gelijke hoogte. Na een briljante individuele actie van Devyne Rensch stuitte de maker van de 1-0 op doelman Stijn van Gassel. Akpom kreeg via de keeper vervolgens de bal tegen zijn been aangespeeld en zo stond de vervanger van de geblesseerd uitgevallen Brian Brobbey dus op de juiste moment op de juiste plek.

Zo houdt Ajax dus alsnog een wrange nasmaak over aan de eerste wedstrijd op jacht naar de vierde plaats. Die lijkt nu definitief uit zicht. Met zelf nog drie wedstrijden te spelen, is de achterstand op AZ nu acht punten, terwijl AZ nog vier wedstrijden mag spelen. Erger nog, er moet gevreesd worden dat zelfs de vijfde plaats na dit weekend wordt overgenomen. Zondag speelt de nummer zes NEC thuis tegen AZ en krijgen de Nijmegenaren andermaal de kans om de vijfde plaats over te nemen. FC Utrecht kan op bezoek bij RKC Waalwijk op 1 punt komen.