Transparent
Inloggen
Sluiten

Bergwijn: "De overwinning was heel belangrijk"

14 april 2024 19:58

Aanvoerder Bergwijn was vandaag de matchwinner. Uit een penalty schoot de aanvaller Ajax naar de 2-1 winst tegen FC Twente. De aanvaller gaf aan dat hij Unnerstall had bestudeerd: "Ik dacht gewoon dat hij die kant op zou gaan en dan is het een kwestie van koel binnen schieten. Meestal schiet ik hem wel in die andere hoek, maar hij probeer het vooral op gevoel te doen en een beetje te variëren. De overwinning was heel belangrijk, zeker na vorige week. Voor ons en voor iedereen die van Ajax houdt. Heerlijke drie punten."

Na de rust was Ajax omgezet en speelde het weer in het klassieke 4-3-3. Daar ging in de rust geen lang overleg aan vooraf, zo zei Bergwijn: "Ja de trainer kwam binnen en zei dat we weer met 4 achterop zouden gaan spelen en dat was het. We moesten met meer agressie en met meer ballen gaan spelen. Dat hebben we in de tweede helft goed gedaan en je zag dat we er kort op zaten. We gingen eindelijk weer eens voetballen en dan zie je dat het ook anders kan. We moeten gaan kijken wat het beste is voor ons."

De aanvoerder kreeg heel vroeg al de kans om Ajax op 1-0 te zetten, maar vond toen wel Unnerstall op zijn weg. Bergwijn blikt kort terug op die kans: "Hij pakt hem goed. Hij staat er niet voor niets en ik denk dat het een goede redding is. Ik denk dat ik ook niet meer had kunnen doen, hij komt snel uit en verkleint zijn doel."
Tags

bergwijn unnerstall agressie bestudeerd kwestie matchwinner twente varieren verkleint

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.227 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey elsimao enerzijds engeland eriksen farioli forbs hag henderson jong jordan kiki kluivert martinez mislintat overmars rensch rijkhoff sevic skimovic suarez tadic tagliafico volwaardige zon