Transparent
Inloggen
Sluiten

Drie commissarissen RVC treden terug

14 april 2024 13:13
Foto: Pro Shots

Drie commissarissen RVC treden terug; image source: Pro Shots

Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen hebben bekend gemaakt terug te treden als leden van de Raad van Commissarissen van AFC Ajax NV. De drie stelt hun positie beschikbaar doordat de discussies van de laatste weken zich nu teveel op hun persoon concentreert, terwijl deze eigenlijk gericht zouden moeten zijn op de inhoud. Ze dragen hun taken zo spoedig mogelijk over aan de nieuw aan te stellen commissarissen.

Conform de statuten zet Ajax het proces in gang om de ontstane vacatures zo snel mogelijk in te vullen. Het drietal treedt vervolgens af zodra deze drie nieuwe kandidaten gevonden zijn. Michael van Praag reageerde inmiddels al op het aangekondigde vertrek van het drietal: "Wij vinden het bijzonder jammer, maar we hebben dit besluit te respecteren. Mede namens de andere RvC-leden Leo van Wijk en Danny Blind wil ik hen alle drie bedanken voor het tomeloos inzetten van hun bedrijfsmatige kennis en ervaring voor onze club. Wij gaan hard aan de slag om opvolgers voor hen te vinden.”
Tags

rvc afc annette bedrijfsmatige blind concentreert conform danny georgette inhoud leo michael mosman oevelen praag schlick statuten tomeloos vacatures wijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Mazzel prutsers, die knijpen hem o.a voor vanmiddag.
+3/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
En dit is dus wel des Van Praag's.
"Mensen het KPMG rapport geeft duidelijk aan dat de RvC gefaald heeft in de periode Mislintat en daar waren jullie onderdeel van.
Als jullie de eer aan jullie zelf houden dan zullen wij dat niet openbaar maken en komen jullie, en Ajax, er onbeschadigd vanaf.
Voor de goede orde zullen we er nog een persbericht uitsturen dat we jullie vertrek betreuren en bedanken voor het goede werk dat jullie geleverd hebben zodat jullie niet geremd worden om ergens anders een goed betaalde commissariaat te kunnen krijgen".
En Kroes gaat er met gestrekt been in dus dat matchte niet.
+9/-0

2 maanden geleden
Hier ben ik blij mee! Laat de opvolgers mensen zijn met voetbalverstand.
+2/-0

2 maanden geleden
Beter laat dan nooit...
+2/-0

reactie verwijderd

2 maanden geleden (gewijzigd)
Op zich klinkt dit positief maar ik denk dat het ook wel iets te simpel gedacht is dat iedereen in de Raad van Commissarissen een kwade genius is. Ik bedoel, eerst was alles de fout van Maurice Hendrinks, nu is alles de fout van Michael van Praag. Als straks iedereen weg is komt er gewoon weer een nieuwe kop van jut. Zo rollen we voort.

Of alles loopt opeens super soepel en Ajax wordt Ajax weer. Met een beetje dromen is tenslotte niets mis.
+5/-0

2 maanden geleden
wat triest allemaal. maar als ajax verder moet dan door en met Kroes
+2/-0

2 maanden geleden
Mijn persoonlijke mening is dat wij ons zo snel mogelijk van de beurs moeten terugtrekken en weer een voetbalclub moeten worden. Mijn voorkeur gaat uit naar Alex Kroes als de nieuwe clubvoorzitter. Echter, het publiekelijk bekritiseren van ons erelid vind ik ongepast. Deze persoon handelt naar mijn mening correct, overeenkomstig de verplichtingen van een bestuurder van een beursgenoteerde onderneming. Juist dit punt toont aan waar het probleem ligt, wat mij betreft.
+1/-0

2 maanden geleden
Van Praag vrijdag: ,,Anette, Cees, Georgie......please doe het nu al. Anders krijg ik zondag nog meer shit over me heen...."
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.227 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey elsimao enerzijds engeland eriksen farioli forbs hag henderson jong jordan kiki kluivert martinez mislintat overmars rensch rijkhoff sevic skimovic suarez tadic tagliafico volwaardige zon