Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing: Ajax wacht opnieuw stevige uitdaging na oorwassing in Rotterdam

12 april 2024 22:50
Foto: Pro Shots

Voorbeschouwing: Ajax wacht opnieuw stevige uitdaging na oorwassing in Rotterdam; image source: Pro Shots

Aanstaande zondag staat om 16:45 de thuiswedstrijd tegen FC Twente op het programma. De Tukkers, die momenteel relatief onbedreigd op de derde plaats staan, wisten de thuiswedstrijd in Enschede eerder dit seizoen met 3-1 te winnen. Hoewel dit nog plaatsvond tijdens het dienstverband van Maurice Steijn, is er sindsdien weinig verbetering zichtbaar bij Ajax. Zeker na de 6-0 nederlaag bij de aartsrivaal in Rotterdam is het moraal binnen de ploeg van John van 't Schip in ieder geval ver onder het nulpunt gedaald. 

Hoe anders is dat bij de bezoekers uit Enschede? De ploeg die afgelopen zomer Ron Jans zag vertrekken en leek te moeten gaan bouwen aan een nieuwe ploeg, onder leiding van een hele nieuwe technische staf en ook een nieuwe technisch directeur. Die rollen blijken uiteindelijk voltreffers te zijn geweest. Joseph Oosting en Peter Uneken werden opgepikt bij RKC Waalwijk en met Arnold Bruggink als technisch directeur ligt de club, die aan het begin van het vorige decennium enkele jaren een geduchte tegenstander in de strijd om de landstitel vormde, nu op poleposition om kwalificatie voor de Champions League via de voorrondes te bewerkstelligen. Daarvoor zal die ploeg er dus flink gebrand zijn om de gewonnen thuiswedstrijd zondag een goed vervolg te geven in de vorm van drie punten. Drie punten die ze dichter bij die felbegeerde derde plek brengt. 

Ajax is dus, niet voor het eerst dit seizoen, de grote underdog in een wedstrijd tegen een club uit de huidige top 5 van de Eredivisie. Thuis tegen PSV pakte dat in de vorm van een 1-1 gelijkspel goed uit, hoewel het voetbal absoluut niet des Ajax was in die wedstrijd. Het lijkt echter de enige manier voor dit Ajax om enigszins een resultaat te behalen tegen een ploeg die op vrijwel iedere positie een betere speler op kan stellen. John van 't Schip toonde zich desalniettemin strijdbaar om zondag weer voor de winst. Daar houden we ons dan maar aan vast.  
Tags

enschede oorwassing voorbeschouwing aartsrivaal arnold bruggink decennium dienstverband eredivisie felbegeerde gedaald geduchte jans joseph kwalificatie landstitel maurice nulpunt onbedreigd oosting plaatsvond poleposition rkc ron steijn strijdbaar twente underdog uneken voltreffers vormde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

depay elsimao farioli forbs frankrijk hag haller hato kaplan kiki klaiber koeman kroes labyad lido malen marin mokio oostenrijk oranje reijnders rensch rosario schouten sevic simons speelstijl utrecht zekerheidjes zirkzee