Transparent
Inloggen
Sluiten

Opnieuw pittige tegenstander voor Ajax met Klassieker op het programma

6 april 2024 09:34

Ajax zal zondagmiddag weer vol aan de bak moeten als in Rotterdam de Klassieker op het programma staat. Feyenoord staat in de competitie op een tweede plaats en heeft daarmee een ticket voor de groepsfase van de Champions League al bijna te pakken. Later deze maand staat het ook weer in de bekerfinale.

In competitieverband speelde Ajax 66 keer eerder in Rotterdam tegen Feyenoord en de balans is licht in het voordeel. Ajax won tot nu toe 24 keer, speelde 23 keer gelijk en verloor 19 keer. De grootste zege is 0-5 en dat lukte in de seizoenen 1958/1959 en 1994/1995.

Aan de zijde van Feyenoord zijn meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Ramiz Zerrouki en Quinten Timber speelden in de jeugdopleiding. Dat deed doelman Kostas Lamprou ook en hij kwam in een tweede periode nog tot enkele wedstrijden in het eerste elftal. Steven Berghuis speelde juist enkele seizoenen voor Feyenoord voordat hij twee jaar geleden naar Ajax vertrok.




Discussieer mee op de forums


Tags

feyenoord klassieker bekerfinale berghuis kostas lamprou ramiz timber zerrouki

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah