Transparent
Inloggen
Sluiten

'Bestuursraad Ajax tegen schorsing Alex Kroes'

5 april 2024 18:39 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Bestuursraad Ajax tegen schorsing Alex Kroes"; image source: Pro Shots

Volgens De Telegraaf wil een meerderheid van de bestuursraad van Ajax dat Alex Kroes weer terugkeert bij Ajax. De vereniging is met 73 procent van de aandelen grootaandeelhouder van Ajax en ligt nu nog meer op ramkoers met de Raad van Commissarissen. Volgens de RvC is de handel in Ajax-aandelen door Kroes onvergefelijk en de bestuursraad overweegt nu om de RvC weg te sturen.

De bestuursraad wil niet uitsluiten dat Kroes in de fout is gegaan, maar vindt de straf buiten proportioneel. De bestuursraad verwijt het met name de RvC dat het niet scherp genoeg was geweest tijdens de aanstelling van Kroes. Indien zij hem direct hadden gevraagd wanneer hij zijn aandelen had gekocht, zou hij nu zonder problemen de algemeen directeur zijn.

De bestuursraad wil op korte termijn sowieso af van commissarissen Georgette Schlick, Cees van Oevelen en Annette Mosman. Omdat Michael van Praag en Leo van Wijk zich achter hun collega's lijken te scharen, is het niet uitgesloten dat ze alle vijf moeten vertrekken en dat alleen Danny Blind mag blijven. Tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal dit allemaal duidelijk worden.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

bestuursraad kroes rvc annette blind danny georgette grootaandeelhouder handel leo michael mosman oevelen onvergefelijk praag proportioneel ramkoers scharen schlick telegraaf wijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Holy shit man. Gaan we weer.
+2/-0

3 maanden geleden
Slangenkuil 6.0.
Ben wel anti rvc
+4/-0

3 maanden geleden
Hoop het. Van Praag was mij te hijgerig op het ontslag van Kroes terwijl hijzelf de grootste veroorzaker is van de hele ellende aangezien hij zelf Mosman,Schlick en van Oevelen erdoor heeft gedrukt, toevallig degene die Kroes wilde lozen, toeval?
Ook het milde rapport van KPMG , soort slager die zijn eigen vlees keurt waarbij Kroes onder druk werd gezet door van Praag om er instemmend op te reageren wat hij weigerde is al veelzeggend.
Wordt tijd dat van Praag lekker met pensioen gaat.
Ik hoop dat Kroes alsnog directeur wordt en het hele zooitje schoonveegd.
+11/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben het met je eens.
Je moet nu kiezen tussen 2 kwaden.
Kroes zat bewust fout, punt.
Maar je gaat een transferwindow in met een selectie die op de schop moet.
Wil je dat zonder TD en AD of met een foute AD die de rol van TD ook op zich kan nemen?
Van Praag is altijd al geweest van mensen niet beschadigen en naar buiten toe altijd alles met de mantel der liefde bedekken denk bijvoorbeeld aan de affaire Maarten Oldenhof die Nicole Edelenbos lag door te blaffen.
En Kroes heeft iets te veel de botte bijl gehanteerd naar Van Praag zijn zin door dingen te laten citeren in dat boek, zijn uitspraak over het KPMG rapport en dat hij het personeelsbestand wil terugdringen.
Dit hoor je bij Van Praag tussen de regels door.
Ik denk dat er een compromis gevonden kan worden maar die moet ook van de kant van Kroes komen maar wat overblijft zijn de negatieve verhalen vanuit de media die Ajax gaan afmaken (Mossou, Driessen, Borst etc) en hoe sponsoren daar op gaan reageren?
Sponsoren willen vaak niet geassocieerd worden met mensen die als fout door de pers worden bestempeld.
En het is Ajax die ze graag neersabelen.
Het wordt gokken.
Is Antwerp sponsoren kwijtgeraakt toen Overmars kwam?
Tiger Woods was a la minute Gillette als sponsor kwijt toen bekend werd dat hij 11 bijvrouwen had wat op zich al vreemd was want toen ik het hoorde ben ik me juist met Gillette gaan scheren.
Dus wat is wijsheid?
+3/-0

 
3 maanden geleden
Wijsheid is stemming polsen bij sponsoren. Zijn die akkoord met Kroes, dan Kroes aanstellen en de hele RvC er uit gooien. Die zijn mede verantwoordelijk voor de huidige puinzooi.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Ook sponsoren moeten kiezen tussen 2 kwaden.
Of je naam verbonden aan een club die voorlopig niet het Europese hoofdpodium zal bestijgen waar wel op gerekend is bij de bepaling van de hoogte van de sponsorsom of je naam verbonden aan een club die "het niet zo nauw neemt met de regels".
Want hoe je het went of keert, er kan een mooi statement opgesteld worden over Kroes en hij kan iets nobels met zijn aandelen doen etc feit blijft dat hij bewust fout was.
En de Driessens, Mossous, Borsten etc zullen Ajax neersabelen.
Eén ding ben ik het niet met je eens de RvC zijn niet medeverantwoordelijk maar ze zijn er verantwoordelijk voor.
Het enige wat ze hoeven te doen is controleren, en daar krijgen ze sinds kort nog voor betaald ook, en dat hebben ze nagelaten.
Als jij je werk niet doet bij je baas dan ga je er ook uit.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Dat is dus totaal niet bewezen dat hij fout zat.
Daan Doorenbos van stibbe en hoogleraar, een autoriteit op dit vlak kraakt dus het handelen van van Praag en noemt het dubieus wat het ook is.
Van Praag is duidelijk bezig wederom vriendjes naar voren te schuiven, zeg maar net als de brekebenen die nu in de rvc vriendjes van hem zijn.
Waarom was hij anders zo happig om zogenaamd de boel te redden, niet uit liefde voor Ajax maar om het feit dat hij zag dat alle stropoppen die hij had neergezet een grote bende ervan hebben gemaakt en /kroes ging daar de bezem door halen.
Kroes moet dit doorzetten en van Praag met de RVC eruit mieteren.
+6/-1

 
3 maanden geleden
Wanneer alleen jij weet dat je de nieuwe AD wordt dan 2 weken voor het bekend worden een groot pakket aandelen kopen is fout.
Zijn argument om op die manier zijn betrokkenheid te tonen klopt niet want als het daarom gaat had hij al genoeg aandelen in bezit.
Dan gaat het niet om de hoeveelheid.
Ik had in het begin ook mijn twijfels of hij wel fout was omdat het Ajax aandeel een fun aandeel is met weinig fluctuatie en ik er niet zoveel verstand van heb maar ik heb me oa hier door Bjorn en in de privékring laten bijpraten.
Ik denk dat Van Praag zijn lot laat afhangen van de beslissing van de bestuursraad.
Die gaat een soort van "hij er uit of ik er uit" spelen.
Van Praag is een aimabele man met een historie bij Ajax dus dat gaat hem wel wat negatieve stemmen voor Kroes opleveren.
+3/-2

 
tackle (geschorst)
3 maanden geleden
Heb jij wel het stukje van Doorenbos gelezen. Een hoogleraar en een autoriteit op dat gebied spreekt jou tegen. Maar goed als jij het beter weet dan een hoogleraar dan is dat prima. Ik geloof toch echt Doorenbos.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Nee ik weet het absoluut niet beter dan Doorenbos, in tegendeel.
Net als jij.
Doorenbos mag dan wel een expert zijn op zijn gebied maar hij is niet de enige en anderen hebben een tegenovergestelde mening.
Het is maar net wat je wil geloven.
En hou me ten goede, ik denk dat Ajax beter af is komende zomer met Kroes dan zonder AD en TD dus hoop ik ook dat hij kan blijven maar door het leven gaan zonder gekleurde bril en met meer vriendelijkheid brengt je verder Tackle.
+2/-0

3 maanden geleden
Hoewel ik 100% van mening ben dat Kroes fout zat en dat het eigenlijk professioneel niet kan zo'n blunder denk ik toch dat het beter is hem te laten zitten met een dikke boete.. Het is namelijk tijd om Ajax op orde te brengen en nu weer een hele speurtocht naar een andere AD dat geeft wederom een verloren seizoen.
+7/-0

3 maanden geleden
Ga eindelijk dingen doen om Ajax er bovenop te krijgen! Iedereen rolt over iedereen heen! T wordt nooit wat zo!
+6/-0

 
3 maanden geleden
Dat denk ik ook steeds! Je hoort niks over hoe nu verder? Er is zoveel te doen en de tijd dringt. Erg verontrustend.
+2/-0

3 maanden geleden
Wat een rare kliek is die RVC toch. Ik weet dat ze weleens een transfer tegenhouden, maar wat doet de RVC verder eigenlijk? Een soort van cliëntenraad of OR, maar dan met te veel invloed en macht.
+3/-0

3 maanden geleden
ja maar..Het is wel de Telegraaf die het meldt. Dan klopt het toch niet?
+1/-1

3 maanden geleden (gewijzigd)
Gezocht interim trainer, interim TD, interim algemeen directeur, interim hoofdjeugdopleidingen, doe ook maar interim RVC, en misschien ook interim 11 goeie spelers.
Dan hebben we ook een interim iemand nodig die al deze interim posities gaat invullen.
Al zal je een script schrijven voor een film die in 2019 begint met een club die op de rand staat van de CL finale tot nu dan zal elke filmmaatschappij zeggen, ja daag veel te ongeloofwaardig.
Ik vraag me af of er in het moderne voetbal ooit een club zo snel zo diep is gevallen.
En geloof me de bodem is nog lang niet bereikt met alweer een stammenstrijd die los is gebarsten, de club werken ze compleet naar de vernieling de aankomende jaren, blijft niets van over.
Ik had nog een klein hoopje dat Johan terug zal keren met Pasen om orde op zaken te stellen, maar dat is zelfs voor Johan net iets te hoog gegrepen ;)
+4/-0

 
3 maanden geleden
Ik denk dat zèlfs de scriptschrijver van goede tijden, slechte tijden zich hier niet aan wil branden.
+4/-0

3 maanden geleden
Van Praag is een wolf in schaapskleren, helaas zien niet alle supporters en de media dat.
+6/-0

 
3 maanden geleden
Ik heb ten tijde van zijn voorzitterschap wel eens bij toeval geluncht met oa een werknemer van hem die tevens Feyenoord supporter was en die was heel blij met hem als werkgever.
Hij kon alleen maar goede dingen over hem vertellen.
Alleen houdt hij niet van de botte bijl/mensen beschadigen dus zal Kroes nooit zijn voorkeur genieten.
+1/-0

3 maanden geleden
kroes zeker behouden. bij ajax zijn ze baan in bestuur voor ontslag door kroes. als kroes weg moet dan van praag ook
+2/-0

3 maanden geleden
Kroes moet blijven en de RvC eruit. Dat is de enige goede vervolgstap op dit moment om onze club te redden.
+5/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mannsverk mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun sutalo tahirovic veerman weghorst