Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ook Michael van Praag in problemen vanwege aandelen Ajax'

5 april 2024 18:12 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Ook Michael van Praag in problemen vanwege aandelen Ajax"; image source: Pro Shots

Volgens de NOS is ook Michael van Praag nu in de problemen vanwege de aandelen van Ajax die hij in bezit heeft. De huidig voorzitter van de Raad van Commissarissen heeft dit ruim vier maanden na zijn officiële indiensttreding nog altijd niet geregistreerd bij de officiële indiensttreding, terwijl dit wettelijk gezien binnen twee weken al gedaan had moeten worden. De Vereniging van Effectenbezitters rekent hem dit zwaar aan.

Ajax heeft in een reactie erkent dat er melding gedaan had moeten worden bij de AFM en dat dit inmiddels alsnog is gebeurd. "Hier is sprake van een administratieve omissie van een feit dat bij de markt wel volledig bekend was", zo meldt de club. "Zodra we erop gestuit zijn, is het meteen rechtgetrokken."

In mei 1998 kocht Van Praag honderd aandelen toen de club naar de buers ging en heeft sindsdien geen aandelen meer gekocht of verkocht. Dat aantal werd ook direct vermeld in de officiële stukken die werden gepubliceerd toen Van Praag in november vorig jaar werd aangesteld.

De VEB heeft hier gepikeerd op gereageerd. "Het gaat om het principe. Dat principe heeft hij ook heel duidelijk richting Alex Kroes verwoord. Op dit niveau speel je als beursgenoteerd bedrijf in de Champions League en dan moet je gewoon aan de wet- en regelgeving voldoen", zo geeft directeur Gerben Everts aan. "Als je je algemeen directeur op straat zet vanwege een feitelijk administratief gebrek en in de media met veel aplomb snoeiharde taal gebruikt, terwijl je niet hebt voldaan aan eenzelfde verplichting, dan is dat verwijtbaar."

Meer op NOS.nl
Tags

praag michael indiensttreding administratief administratieve afm aplomb beursgenoteerd buers eenzelfde effectenbezitters everts gerben gestuit kroes nos omissie snoeiharde veb verplichting verwijtbaar verwoord wettelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
aftreden ondanks je Ajax hart of de schorsing van Kroes ongedaan maken iedereen kan fouten maken,. en soms doen ze dingen uit clubliefde zonder na te denken.
+5/-0

4 maanden geleden
Wat een zooitje...
Hele grote gifbeker....
+2/-0

 
4 maanden geleden
Alle gewonnen Europacups lijken wel gevuld met gif.
+2/-0

4 maanden geleden
Doe even normaal hoor. Dit is van een totaal andere orde dan kroes met zijn aankoop van weet ik veel hoeveel 1.000en aandelen.

Fophef omdat iemand heeft kopen wroeten.
+1/-3

 
4 maanden geleden
"Fophef omdat iemand heeft kopen wroeten".

Je was al vroeg aan het weekend begonnen. 🤣🤣🤣🤣
+1/-0

4 maanden geleden
Weet iemand of ik als seizoenskaarthouder aandelen van Ajax mag hebben?
+4/-0

 
4 maanden geleden
Ja hoor, als je het maar meld bij het AFM elke keer als je je kaart verlengt.
+2/-0

4 maanden geleden
Altijd voor jezelf iemand de maat neemt jezelf eerst dubbel checken.. niet heel snugger van deze meneer...
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson