Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "Je moet die bal stompen of blijven staan"

4 april 2024 23:35

Trainer John van 't Schip vond dat Ajax de eerste helft goed speelde, maar te weinig afstand nam. Dat brak de ploeg in de tweede helft op, zo legde hij uit: "We speelden toen veel minder. Mika was erg vermoeid en hij gaf dat ook aan in de rust. Dan moet je met wissels proberen het weer op gang te krijgen, maar helaas werd het er niet beter op."

Er waren veel vraagtekens toen Godts naar de kant ging en Kian Fitz-Jim hem verving. De trainer legde uit dat het lag aan de invulling van de positie: "Je kunt ook Carlos Forbs daar neer zetten, maar die moet meer aan de buitenkant spelen en heeft gewoon diepte nodig. Kian kan meer als een 10 spelen en vanuit de combinatie. Dat deed hij ook aardig in de combinatie. Als je in die periode de tweede goal maakt via bijvoorbeeld de kansen van Bergwijn en Tahirović wordt het makkelijker voetballen. Op het laatst gaan zij risico nemen en dan is het helaas een verkeerde beslissing van Diant. Je moet die bal of stompen of blijven staan. Maar dat gebeurt en dan krijg je de goal tegen. Het is helaas wel een kostbare fout. Hij heeft ons in veel wedstrijden vaak gered en nu is hij ongelukkig."

De eerste helft zag de trainer wel lichtpuntjes: "De eerste helft spelen we goed en verzorgd en hadden we goede acties. Daar komt ook een schitterende goal uit. Daar moet je dan meer uithalen. De scholen waren ongelukkig. Of te zacht of te ongecontroleerd. In de counter maakten we ook geen gelukkige beslissingen en zijn we niet effectief genoeg. We kunnen geen afstand nemen en dan is het altijd lastig."

Ook over Anton Gaaei was de trainer tevreden vandaag: "Voor hem was het prachtig dat hij zo'n schitterende goal maakt. Zeker in het seizoen waarin hij zit. Hij heeft het goed opgepakt na een moeilijke fase. Hij heeft daarna een paar keer met Jong meegedaan en is een paar keer ingevallen. Ook afgelopen zondag in Zwolle heeft hij de assist op Akpom. Vandaag speelde hij ook een goede wedstrijd."




Discussieer mee op de forums


Tags

stompen akpom anton bergwijn carlos counter diant effectief forbs gaaei godts jim jong kostbare lichtpuntjes meegedaan mika tahirovic uithalen zacht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos