Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "Als wij niet de controle hebben, zijn wij kwetbaar"

31 maart 2024 15:31

Van 't Schip baalde ervan dat Ajax het initiatief weg gaf na de 0-2: "We komen goed op 0-2. Twee goede goals uit loopacties en daarna komt Zwolle in het spel. Als je daarna niet op de juiste momenten druk houdt laat je ze voetballen. Als je het op een of twee momenten laat afweten kom je onder druk te staan. De tweede helft moeten we eigenlijk op 0-3 komen en dat gebeurt niet. Zij scoren de aansluitingstreffer en dan weet je dat het nog een spannende eindfase wordt. Als wij niet de controle hebben, zijn we gewoon kwetsbaar."

In de rust was de trainer ondanks de 0-2 voorsprong wel ontevreden, zo legde hij uit: "In de rust was ik wel boos, omdat we het initiatief uit handen gaven. We deden niet de dingen die vooraf hadden afgesproken. In de tweede helft ging het wel wat beter. We hadden in de tweede helft een fase dat veel over rechts ging met Hlynsson en Godts en we de ruimte goed wisten te bespelen. Daar moet je dan de wedstrijd beslissen."

Toch zag Van 't Schip ook een aantal lichtpuntjes en benoemde hij blij dat te zijn dat Bergwijn weer 70 minuten heeft gespeeld na een aantal weken eruit gelegen te hebben. Daarbij was de trainer tevreden over Sivert Mannsverk centraal achterin en vond hij Benjamin Tahirović belangrijk met twee assists.




Discussieer mee op de forums


Tags

kwetbaar baalde benjamin bergwijn godts hlynsson kwetsbaar lichtpuntjes mannsverk sivert tahirovic

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal tsjah vos