Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax hervat Eredivisie met uitduel in Zwolle

30 maart 2024 09:03

Zondagmiddag komt Ajax weer in actie voor de Eredivisie. Voor de ploeg van John van 't Schip staat de uitwedstrijd tegen promovendus PEC Zwolle op het programma. De Zwollenaren leken zelfs te mogen hopen op een plek in de play-offs voor Europees voetbal, maar na een zwakke reeks is het inmiddels afgezakt naar de dertiende plek op de ranglijst.

Ajax speelde 22 keer eerder in Zwolle voor de Eredivisie. Tot nu toe werd er 14 keer gewonnen, 4 keer gelijk gespeeld en 4 keer ging de ploeg onderuit. De grootste zege is 0-5. Dat lukte zowel in het seizoen 2002/2003 als in 2003/2004. Vorig seizoen werd met 0-2 gewonnen.

De selectie van PEC Zwolle kent met Kenneth Vermeer ook een bekende speler, aangezien de doelman in de jeugdopleiding van Ajax speelde en uiteindelijk tot 139 officiële duels in het eerste elftal kwam. Vermeer lijkt echter niet in actie te komen zondag aangezien Jasper Schendelaar al het hele seizoen de voorkeur krijgt in het doel.
Tags

eredivisie pec vermeer promovendus schendelaar zwollenaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao engeland factor forbs godts gooide henderson kiki kruisje liverpool metz mikautadze mislintat mum porto sevic sosa steijn sutalo transferbeleid