Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax hervat Eredivisie met uitduel in Zwolle

30 maart 2024 09:03

Zondagmiddag komt Ajax weer in actie voor de Eredivisie. Voor de ploeg van John van 't Schip staat de uitwedstrijd tegen promovendus PEC Zwolle op het programma. De Zwollenaren leken zelfs te mogen hopen op een plek in de play-offs voor Europees voetbal, maar na een zwakke reeks is het inmiddels afgezakt naar de dertiende plek op de ranglijst.

Ajax speelde 22 keer eerder in Zwolle voor de Eredivisie. Tot nu toe werd er 14 keer gewonnen, 4 keer gelijk gespeeld en 4 keer ging de ploeg onderuit. De grootste zege is 0-5. Dat lukte zowel in het seizoen 2002/2003 als in 2003/2004. Vorig seizoen werd met 0-2 gewonnen.

De selectie van PEC Zwolle kent met Kenneth Vermeer ook een bekende speler, aangezien de doelman in de jeugdopleiding van Ajax speelde en uiteindelijk tot 139 officiële duels in het eerste elftal kwam. Vermeer lijkt echter niet in actie te komen zondag aangezien Jasper Schendelaar al het hele seizoen de voorkeur krijgt in het doel.




Tags

eredivisie pec vermeer promovendus schendelaar zwollenaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos