Transparent
Inloggen
Sluiten

'Alex Kroes waarschuwde RvC Ajax afgelopen zomer al over Sven Mislintat'

25 maart 2024 18:55 - Kick-off Podcast
Foto: Pro Shots

"Alex Kroes waarschuwde RvC Ajax afgelopen zomer al over Sven Mislintat"; image source: Pro Shots

Alex Kroes heeft de Raad van Commissarissen afgelopen zomer al gewaarschuwd voor het beleid van Sven Mislintat. Dat suggereert Mike Verweij dit keer in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. Volgens de clubwatcher is ook bewezen dat Kroes gelijk had. "Ik sprak met iemand die meer verstand heeft van cijfertjes dan ik en hij is in de halfjaarcijfers gedoken. Ajax heeft twee keer een voorziening getroffen van twintig miljoen euro", aldus Verweij. "Volgens hem kan dat niet anders betekenen - en dat is krankzinnig - dat Ajax voor alle uitgaande transfers heeft toegestaan dat het in termijnen kan worden betaald en dat alle inkomende transfers in één keer zijn afgetikt."

Verweij gaat verder: "Dan kom je uiteindelijk geld tekort. Dan moet Ajax dus twee keer een lening afsluiten bij een bank. Dat doen banken over het algemeen niet bij voetbalclubs. Dat is waarschijnlijk onder krankzinnige voorwaarden gebeurd en dan moet je op de blaren zitten."

Ajax zou bovendien voor meerdere spelers teveel hebben betaald. "Sutalo werd voor maximaal 23 miljoen euro gekocht. Fiorentina wilde hem ook hebben, maar wilde niet verder gaan dan 13 miljoen en alleen in termijnen betalen. Ajax betaalt dus tien miljoen euro meer voor een speler. En het moest waarschijnlijk ook Medic kopen, want hij is een familielid van de voorzitter van Dinamo Zagreb. Dat is een suggestie die nu wordt gewekt, dat Medic alleen is gehaald om de deal met Sutalo te kunnen vlottrekken", zo geeft hij aan. "Over Tahirovic ging het verhaal dat hij voor 2,7 miljoen op te halen zou zijn. Daar is 8,5 miljoen voor betaald... Zelfs als uiteindelijk blijkt dat er strafrechtelijk niets fout is gedaan, dan blijft het krankzinnig hoe Ajax heeft gehandeld op de transfermarkt."
Tags

kroes mislintat verweij krankzinnig medic rvc sutalo waarschuwde afgetikt blaren cijfertjes dinamo familielid fiorentina gedoken gewaarschuwd halfjaarcijfers kick krankzinnige lening podcast strafrechtelijk suggestie tahirovic telegraaf vlottrekken voetbalclubs voorziening zagreb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Mike Verweij en de Telegraaf 😂😂😂😂, vermoeiend! Zo irritant vaak zijn gelijk halen, en elke podcast weer hetzelfde verhaal. Vroeger luisterde ik er graag naar, nu zéér vervelend en echt niet omdat het nu zo slecht gaat.
+6/-0

 
5 weken geleden
Eens, zeer amateuristisch beleid met veel geld door onkunde of iemand die zn zakken vult, maar het is nou eenmaal gebeurd. Dus door.
+2/-0

5 weken geleden
Mikey kan beter bij het Financieel Dagblad gaan werken met zijn onophoudelijke gezeur over geld.

Echt zwaar vermoeiend.
+3/-0

5 weken geleden
De kop had ook kunnen zijn : RVC neemt Alex Kroes niet serieus , en waarom zou je ook ..!
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao engeland factor forbs godts gooide henderson kiki kruisje liverpool metz mikautadze mislintat mum porto sevic sosa steijn sutalo transferbeleid