Transparent
Inloggen
Sluiten

Alex Kroes: 'Volgend jaar voor de titel strijden is waarschijnlijk niet realistisch'

18 maart 2024 22:16 - Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Alex Kroes: "Volgend jaar voor de titel strijden is waarschijnlijk niet realistisch"; image source: Pro Shots

In gesprek met Ziggo Sport heeft algemeen directeur Alex Kroes aangegeven dat hij komende zomer de volledige verantwoordelijkheid heeft over de transfers bij Ajax. "Ook op dat vlak zijn op dit moment alle ogen op mij gericht, zo eerlijk is dat. Die verantwoordelijkheid pak ik en neem ik volledig", aldus Kroes. "Tijdens de komende window pak ik die verantwoordelijkheid op mij, maar ik ga het niet alleen doen. Dat kan ook niet. Beslissingen moeten gezamelijk worden gedragen."

Binnen de selectie zijn de nodige mutaties te verwachten. "We zullen moeten zorgen voor een betere balans. Punt. Wie daarin wel of niet mogen blijven, moet bepaald worden", zo gaf hij aan. "Daar ben ik na de wedstrijd van zondag meteen in gesprek over geweest met Kelvin de Lang en Marijn Beuker. John van 't Schip gaat zich daar in de komende tijd nadrukkelijk mee bezig houden, met Louis van Gaal en Danny Blind gaan we daar veelvuldig over praten. In de komende periode gaan we bespreken hoe de ideale selectie eruit ziet en hoe Ajax weer prijzen kan winnen."

Gevraagd werd aan Kroes wanneer Ajax weer mee kan doen om de landstitel. "Dat is nu heel moeilijk aan te geven. Ik ben superambitieus, want dit voelt heel slecht om mijn club zo te zien. Maar het zal zeker niet in één zomer zomaar eventjes geregeld zijn", zei hij daarover. "Maar we gaan met z'n allen wel keihard werken om dat voor elkaar te krijgen. Mensen zeggen dat het vier tot vijf jaar duurt voordat Ajax weer meedoet. Ik heb een contract voor drie jaar getekend en in die periode wil ik weer voor de titel kunnen meestrijden. Als dat volgend jaar al kan is geweldig. Is dat realistisch? Waarschijnlijk niet."
Tags

kroes titel beuker blind danny gaal gezamelijk kelvin landstitel marijn meestrijden mutaties superambitieus window ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ajax moet altijd voor de landstitel gaan, anders zit je nu al op de verkeerde plek!!!
+5/-5

2 maanden geleden
Ik vind het juist realistisch dat hij zich zo opstelt. Ga er maar aan beginnen om zowat een heel elftal te moeten lozen omdat ze niet presteren en van dat wisselgeld dat die gaan opbrengen meteen weer mee doen om de titel?
Als hem dat lukt mogen ze van mij meteen een standbeeld van hem neerzetten want dat zou een extreme topprestatie zijn.
+8/-2

2 maanden geleden
Misschien kun je volgend jaar om de titel strijden als PSV en Feyenoord hun halve elftal kwijtraken.
+4/-3

2 maanden geleden
Nog geen week in functie en nu al zo'n uitspraak. Ajax hoort altijd om het kampioenschap te spelen.
Neem een voorschot op volgend seizoen, speel dit seizoen uit met de spelers (jeugd) waar je dan volgend seizoen een beroep op kan gaan doen. Dit seizoen is toch al verloren.

Nu al jezelf indekken past niet bij Ajax, de Amsterdamse bluf & branie.
Wij zijn Ajax Amsterdam!
+5/-8

 
2 maanden geleden
Met die qoute sta je nu behoorlijk voor l#l.
+3/-0

2 maanden geleden
Ajax zit al 2,5 seizoen in een crisis. Die crisis begon eigenlijk al onder Ten Hag die net nog kampioen werd ivm met de opgebouwde voorsprong. Maar Ajax kwam al toen na de winterstop in een vormdip terecht. Sindsdien zit Ajax in een neerwaartse spiraal. Natuurlijk zal Ajax proberen te strijden voor het kampioenschap, maar het is ook realistisch dat dit niet zomaar gaat. Grote kans dat spelers zoals een Brobbey, Bergwijn en een Ramaj verkocht worden, maar dat we blijven zitten met een Gaaei, Medic en Sutalo. Dan kun je wel wat versterkingen erbij halen, maar dan zou je alleen spelers moeten halen die er meteen staan (zoals Tadic destijds). Maar de kans is groot dat je of Conference League speelt of misschien helemaal geen Europees voetbal, dan zijn dit soort spelers sportief en financieel helemaal niet haalbaar. Kortom Kroes moet eerst een fundering leggen voordat hij begint te bouwen. Het begint met het aanstellen van de juiste trainer en ook dat wordt een zoektocht! Ik hoop dat wij supporters Kroes wat tijd geven, het is een helse klus.
+7/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
De puinhoop die Mislintat en de RVC hebben aangericht is immens groot. Mensen die roepen"dat Ajax altijd om de titel moet doen" moeten naar de Efteling, lekker een dagje in droomvlucht. Je hebt dan echt niet door hoe groot het probleem is wat we hebben. Je mag heel heel hard gaan duimen dat je volgend jaar überhaupt CL gaat halen. 'Kroes is een realist, gelukkig. Dat wij altijd om de titel mee moeten doen is leuk geroep voor de bühne. Wij moeten vooral heel nederig zijn voorlopig en hopen dat we deze rotzooi, op Brobbey, Hato, Hlysson, Godst en Kaplan na, kunnen verkopen en wat goeds terug kunnen halen.
Ben heel benieuwd wie Kroes als trainer wil hebben??
+7/-3

 
2 maanden geleden
Niets aan toe te voegen of je moet onze lieve heer aanstellen als algemeen directeur?
+1/-1

 
2 maanden geleden
Misschien dat onze J.C. mag afdalen, wellicht kunnen we dan volgend jaar met afstand kampioen worden en het jaar erop de Champions League winnen met zeer aantrekkelijk voetbal ;)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk dat als je van te voren al aangeeft dat het niet realistisch is, dat het dan ook direct ontbreekt aan de juiste instelling, want het hoeft niet zo nodig.
Dat Feyenoord en AZ met zo'n instelling het seizoen in gaan, prima. Maar als Ajax ook zo'n instelling gaat krijgen, daar gooi de Ajax mentaliteit alleen maar te grabbel.
+4/-5

 
2 maanden geleden
Bij Ajax is de wil om kampioen te worden echt niet weg. Ik denk dat hij nu met deze boodschap lucht geeft aan de organisatie en zonder kramp dingen in gang kan zetten. Aan het eind van het seizoen weet je of je überhaupt Europees speelt en welke kaliber spelers interessant is. In augustus/ september weten we hoe het ervoor staat en roept hij echt wel weer dat we voor het kampioenschap gaan. Het is belangrijk jezelf niet te overschreeuwen om serieus genomen te worden in een dergelijke functie.
+1/-0

2 maanden geleden
We moeten realistisch blijven en geen gekke dingen doen. Belangrijke schakel in dit proces is de nieuwe trainer. Gek genoeg zit ik toch steeds meer aan Pascal Janssen te denken. Deze is beschikbaar, hoeft de hoofdprijs niet te kosten en Alex en Pascal hebben vertrouwen in elkaar. Bij iedere andere trainer blijft het ook een gok.
+3/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
In principe is elke nieuwe trainer die een compleet nieuw team moet neerzetten een gok dus waarom geen Pascal Janssen. Dat hij moest vertrekken bij AZ was ook lachwekkend want ook die verkochten op Pavlidis na alle betere spelers. Dus wat hadden ze gedacht daar, dat AZ nu kampioen zou gaan worden??
Het moet in de Noord-Hollandse lucht gezeten hebben dat bestuursleden zich opeens wappie gingen gedragen want in Volendam mocht heel Nederland meegenieten van de soap dat de vuilnisman zijn stroman in de rvc team Jonk en de Volendamse Cruijff revolutie er uit kon werken om zelf op de voorzittersstoel plaats te nemen. Eindelijk weer promotie, dan in de eredivisie blijven en dan een mes in je rug. Mooi dorp maar wat een gluipers lopen daar in de rondte zeg.
En dan ons Ajax dat de sleutel van de kassa aan een andere gluiperd gaf, eentje van Duitse makelij. Die Ajax bijna failliet achter liet met een team vol met spelers die wel zouden passen in het team van de Volendamse vuilnisman.
Dus waarom geen Pascal Janssen. Bij AZ gewoon heel goed gedaan, maximaal gepresteerd.
Nu is het nieuwe ronden nieuwe kansen met hopelijk andere lucht dus why not?
+3/-0

2 maanden geleden
Erg realistisch. Er moet een hoop gebeuren.
+4/-0

2 maanden geleden
Als we op een fatsoenlijke manier naar de juiste spelers zoeken die samen een goed elftal kunnen vormen dan zie ik niet in waarom we niet mee zouden kunnen doen voor de titel. Ik ga er vanuit dat Feyenoord en PSV een hoop spelers gaan verliezen en dat het dus dichter naar elkaar toe kruipt.

Maar we moeten er niet op rekenen of het eisen. Mooi meegenomen komend seizoen, maar anders daarna weer.
+2/-0

2 maanden geleden
Sutalo, Brobbey, Tahirovic, Sosa, Taylor, Rulli, Avila, Conceicao out

Ziyech, Nico, Sanchez, Haller, Eriksen in

Ramaj - Rensch, Sanchez, Hato, Nico - Henda, Boomen, Eriksen - Bergweijn, Haller, Berghuis (or some of Brazil new players)
+1/-2

 
2 maanden geleden
Dat is een leuk scenario (op verkoop Brobbey na, die zou ik toch echt houden) echter loop je tegen de volgende problemen:
- De spelers die je zou willen halen vragen allemaal een gigantisch salaris die Ajax niet kan betalen.
- De spelers zijn op leeftijd en zullen niet voor 1 jaar tekenen. Kans op blessures en kapitaalvernietiging is groot (0 restwaarde). De investering die je moet doen ga je dus niet terugkrijgen, ze hebben allemaal een contract en kosten dus transfergeld.
- Die spelers zullen waarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn. Kijk naar de stand en het resterende programma. Ajax speelt hooguit EL, waarschijnlijk Conference League en misschien helemaal geen Europees voetbal als ze zo door blijven gaan. Nacompetitie voor Europees voetbal is bijna een feit en winnen op dit moment niet eens van een NEC, Fortuna en Sparta.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Why not?
Ziyech not playing in other clubs
Nico want to come Ajax last summer but it’s not be happens because of Mislintant
Haller also not playing in BD
Eriksen possible 1000%
+1/-1

 
2 maanden geleden
Don’t get me wrong. I would love Ziyech or Eriksen back. Eriksen might be the most realistic possibility since he is not happy about his situation. But the combination of players you mention will not come. Players love money and if they don’t choose money above all, they want to play CL. These are things Ajax will not be able to offer, not in season 2024/2025. Also be careful about buying players back, good results in the past will not guarantee good results in the future. Ajax needs a combination of experience and youth. And above all: a coach that is able to mix these together into a team. Only then Ajax will be able to grow into a football machine like we had in 2019 (or 1995). We always have enough young talent, but finding the right experienced player that has chemistry with the rest of the team (like Tadic and Blind in the past) is really difficult. I cannot wait for this season to end (it hurts me every minute to see Ajax play this unrecognizable form) and I look forward to August when the new season starts with (hopefully) more attractive football.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Anther one options;:

Rulli; Sosa, Avila, Tahirovic, Brobbey, Conceicao, Akpom, Brobbey, Berghuis, Sutalo, Medic out

Manhoef, Ziyech, Nico, Guirassy, Berg (Bodo Glimt), Gaeei, Donny, Eriksen, Becker, Mazroui in

Ramaj - Mazroui, Rensch, Hato, Nico, Henda, Boomen, Beg, Bergweijn, Guirassy, Ziyech

Bank:
Dony, Hlynssen, Raijkoff, Manhoef, Becker, Eriksen, Gorter
+1/-0

2 maanden geleden
Dit is gewoon de juiste verwachting. Als je nu zegt dat je volgend jaar kampioen wilt worden en dan uiteindelijk derde wordt dan wordt er meteen aan zijn stoelpoten gezaagd. Geef die man wat tijd om de puinhoop op te ruimen, dat kost tijd ja maar we komen er echt wel bovenop. En Ajax zal altijd voor de titel willen gaan, die instelling is niet opeens weg alleen het is niet handig om dat meteen uit te spreken als je in een put zit. Laten we eerst volgend jaar maar eens CL proberen te halen dan heb je in ieder geval weer wat financiële ruimte om dingen te doen. De weg omhoog zal vanaf deze zomer ingezet worden maar dat gaat stapje voor stapje. Geduld is een schone zaak.
+3/-0

2 maanden geleden
Wim Jonk wordt dus de nieuwe hoofdtrainer volgend seizoen.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao engeland factor forbs godts gooide henderson kiki kruisje liverpool metz mikautadze mislintat mum porto sevic sosa steijn sutalo transferbeleid