Transparent
Inloggen
Sluiten

'Dave Vos in beeld bij Ajax als nieuwe hoofdtrainer'

15 maart 2024 18:27 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Dave Vos in beeld bij Ajax als nieuwe hoofdtrainer"; image source: Pro Shots

Volgens de NOS is Dave Vos een kandidaat om de nieuwe hoofdtrainer van Ajax te worden. De huidige trainer van Jong Ajax wordt intern geroemd en scoort hoog op veel gebieden die door de beleidsbepalers belangrijk worden geacht. Wel zijn er twijfels of dit al het moment is om Vos naar voren te schuiven als hoofdtrainer.

Ook de naam van Pepijn Lijnders zingt rond binnen de club. Momenteel is het echter nog niet duidelijk of hij in beeld is als hoofdtrainer of als assistent-trainer. Lijnders wil tijdens de komende interlandperiode gaan kijken naar de mogelijkheden. Vast staat wel dat hij na dit seizoen zal vertrekken bij Liverpool.

Ook Pascal Jansen staat nog altijd op de radar van Ajax en is een goede bekende van Alex Kroes, aangezien ze bij AZ al samenwerkten. Speculaties zijn er ook over een terugkeer van Erik ten Hag. Hij is aangesloten bij het zaakwaarnemerskantoor SEG, dat door Kroes is opgericht.

Meer op NOS.nl
Tags

vos dave kroes lijnders gebieden hag jansen jong liverpool nos pascal pepijn radar samenwerkten seg speculaties zingt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Ik hoop het niet.. Bij Heitinga ging dit ook niet goed. We hebben nu Schreuder, Steijn, Heitinga en van het Schip gehad in 1,5 seizoen. Stuk voor stuk coaches zonder ervaring op hoog niveau. Enige successen die deze trainers hadden behaald was als assistent of in de eerste divisie. Het wordt tijd om een ervaren trainer aan te stellen. Eentje met een duidelijk strijdplan. Een trainer die van los zand cement kan maken. Dan kun je niet aankomen met nog een onervaren trainer, hoe Ajax-minded hij ook is.
+6/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Redelijk fan van Vos, maar dit zou de zoveelste fout zijn om een trainer zonder ruime ervaring als hoofdtrainer op het hoogste niveau aan te stellen (en nee, werken bij ADO, VVV en NAC of als assistent bij welke club dan ook valt daar niet onder).

Graag dit keer een ervaren trainer met overwicht, een duidelijke visie op het spel(systeem), die zijn selectie topfit krijgt en houdt en niet bang is om slappelingen keihard aan te pakken. Nationaliteit maakt me niks uit. Henderson 6,5 miljoen, Bergwijn 5,5 en Berghuis iets van 4 miljoen dan mag er ook weleens wat serieus geld uitgegeven worden aan degene die alles vorm moet geven.
+4/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik lees weer de nodige hoogmoedigheid.
We moeten een ervaren trainer hebben etc.
Was ten Hag dan een ervaren trainer,of van Gaal?
Naar mijn herinnering heeft Ajax de meeste successen geboekt met trainers die tactisch goed waren en het vermogen hadden om om te gaan met jonge talenten in combinatie met ervaren spelers.
Ajax was en is een topclub waarvan de levensaders verbonden is met hun zelf opgeleide jeugd.
Daar past geen gearriveerde¨ ervaren trainer bij die de nederlandse voetbalcultuur en zeker de ajax cultuur niet kent.
Afgelopen jaren is wel duidelijk geworden dat er mensen aan het roer hebben gestaan die de beste bedoelingen hadden waarschijnlijk maar totaal geen kennis hadden van de voetbalcultuur en zeker de Ajaxcultuur.
Op basis van hun status in het bedrijfsleven en managementskillls kwamen ze op posities bij ajax waar ze aan de knoppen konden draaien maar komen er nu achter dat de voetbalwereld toch wat anders in elkaar steekt.
Laat Kroes maar zijn werk doen en denk dat hij wel kan doorpakken en de juiste mensen op de juiste plaats kan zetten.
Vind Dave Vos helemaal zo verkeerd nog niet, geef hem maar de kans in plaats van weer een trainer aanstellen om die vervolgens te ontslaan met de nodige financiele ellende die het met zich meebrengt.
+6/-1

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Goed verwoord en ik ben het in grote lijnen met je eens.
+1/-2

5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben het gedeeltelijk met je eens.
De Ajax cultuur begrijpen voor een trainer is belangrjk maar daar voor hoef je nog geen ex-Ajacied te zijn.
Naar mijn inziens heeft EtH de perfecte weg bewandeld voor hij bij Ajax kwam.
Eeerst jeugdtrainer, dan assistent bij een absolute topclub, dan presteren met een "gewone"erediviesie club en zover Was Heitinga niet en is Dave Vos nog niet.
Wat bestuurders betreft heb ik liever een topmanager uit het bedrijfsleven die naar de voetbal mensen luisterd dan een v d Sar met een rijke voetbalachtergrond maar slechts een éénjarige opleiding en geen zakelijke ervaring.
In welk bedrijf met 120 miljoen omzet zou v d Sar aangesteld worden als algemeen directeur?
+3/-0

5 maanden geleden
Leren we nu niks van onze fouten???
+2/-0

5 maanden geleden
Een pak meer ervaring is gewenst. We moeten terug op de rit en niet voortzetten van de koers. Daarvoor is een kanon nodig van een groot kaliber.
+2/-0

5 maanden geleden
Wim Jonk wordt de nieuwe hoofdtrainer.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch deadline elsimao farioli gaaei godts hato henderson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson