Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "Het was onmogelijk om de boel bij elkaar te houden"

14 maart 2024 23:54

John van 't Schip gaf aan dat hij het een lastige wedstrijd vond: "Tot in de eerste helft zaten we in de wedstrijd. Na rust valt alles uit elkaar. De tweede tegengoal valt, je krijgt een rode kaart en je hebt in de eerste helft natuurlijk al de blessure van Kaplan. Daarna vallen Rensch en Sutalo ook nog uit en dan weet je dat je het in de rest van de tweede helft heel lastig gaat krijgen om de boel bij elkaar te houden. Dat was eigenlijk onmogelijk."

De rode kaart van Mannsverk kwam heel ongelegen, want de trainer gaf aan dat hij hem net eruit wilde halen: "We hadden de wissel klaar staan en op dat moment krijgt hij zijn tweede gele kaart. Je gaat er vanuit dat spelers er rekening mee houden, wanneer ze met geel spelen. We hadden wel zoiets dat we het wilden veranderen omdat hij overlopen werd, maar daar kwamen we niet aan toe."

Vorige week kreeg Ajax nog lof over hoe er verdedigd werd, maar vandaag kwam Ajax en met name Brobbey er niet aan te pas. Een wedstrijd als vandaag is frustrerend voor Brobbey, maar van 't Schip kan daar niet zo veel mee: "Een paar weken geleden was hij blij. Een week geleden was iedereen laaiend enthousiast hoe we speelden tegen Aston Villa in dit systeem. Achteraf is het altijd moeilijk om het uit te leggen. Het is een extra probleem dat je 3 verdedigers kwijtraakt vandaag. Dat is een groot probleem erbovenop. Vandaag was een ervaring die je mee kunt nemen om te zien op welk niveau je moet zijn om verder te komen."




Tags

brobbey erbovenop kaplan kwijtraakt laaiend mannsverk ongelegen overlopen rensch sutalo verdedigd villa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht