Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax strijdt donderdag voor laatste kans op prijs dit seizoen

13 maart 2024 08:24

Voor Ajax staat er donderdag een cruciale wedstrijd op het programma. Om nog iets van het seizoen te kunnen maken zal er donderdagavond moeten worden gewonnen van Aston Villa, zodat de kwartfinale van de Conference League wordt gehaald.

Ajax speelde eenmaal eerder een uitwedstrijd tegen Aston Villa in een Europeese clubtoernooi. In het seizoen 2008/2009 kwamen beide ploegen elkaar tegen in de UEFA Cup. Ajax ging die avond met 2-1 onderuit. Thomas Vermaelen scoorde toen de Ajax-goal.

Gekekeken naar de historie heeft Ajax een negatieve balans in Engeland. Van de voorgaande 17 ontmoetingen werden er slechts 3 gewonnen. Het duel eindigde 6 keer in een gelijkspel terwijl er 8 keer werd verloren. In oktober vorig jaar was Brighton & Hove Albion de laatste tegenstander die Ajax in Engeland trof.




Tags

engeland villa albion brighton clubtoernooi conference europeese gekekeken historie hove uefa vermaelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk mum potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah zucht