Van 't Schip: "De tweede helft hebben we achter de feiten aangelopen"

10 maart 2024 18:14

Van 't Schip baalde van het gelijkspel en vond dat Ajax het in de eerste helft al had moeten afmaken: "Je weet dat je na een Europese wedstrijd vaak lastig is. De tegenstander weet dat je vlak ervoor al gespeeld hebt. We kregen na de 1-0 nog twee goede kansen met Taylor en Akpom. Daar moet je er minimaal een van maken, zodat je met twee goals verschil de rust in gaat. De tweede helft hebben we achter de feiten aangelopen. Je maakt nog gelijk, maar we laten zichtbaar zien dat het niet op kunnen brengen na een Europese wedstrijd. Het was geen goede wedstrijd, maar als je de marge klein houdt en ze komen op gelijke hoogte dan weet je dat zij druk gaan zetten. Wij hebben dan helaas niet de kracht en de frisheid om op te kunnen reageren. De tweede helft was absoluut niet goed."

Na twee wedstrijden waarin Ajax in het nieuwe systeem de organisatie redelijk op orde leek te hebben liep het vandaag minder. Volgens Van 't Schip ligt het niet alleen aan het systeem en het spelersmateriaal: "Het is gewoon voor ons een lastig jaar. We weten waar we vandaag komen. Onze selectie heeft moeite om fris te zijn met twee wedstrijden in de week. Het is een jonge groep die blij is dat we in Europa zitten, maar dan moet je de kans pakken om wedstrijden als vandaag af te maken."

Tot slot ging het over Brobbey, die de trainer eigenlijk had willen sparen, en Steven Berghuis en Bergwijn: "Uiteindelijk was het beter geweest als Brian er niet in had hoeven komen. Er is vooraf wel besproken dat hij in de slotfase er in had kunnen komen, zij het met een risico. Brian brengt wat mee en de tegenstander is er zichtbaar mee bezig. We waren er eigenlijk vanuit gegaan dat Berghuis erbij kon zijn, maar hij kreeg een terugslag gister. Bergwijn is kansloos voor donderdag."