Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax staat opnieuw voor flinke renovatie'

9 maart 2024 14:31 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Ajax staat opnieuw voor flinke renovatie"; image source: Pro Shots

Ajax wil komende zomer de selectie flink gaan renoveren. Volgens De Telegraaf mogen slechts drie van de spelers die afgelopen zomer naar Amsterdam kwamen ook komend seizoen blijven. De club ziet nog toekomst in Diant Ramaj, Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen. Ajax hoopt de overige negen spelers na dit seizoen allemaal weer te kunnen verkopen.

De clubleiding beseft daarbij dat ze een fiks verlies zullen gaan maken omdat op Chuba Akpom en Carlos Forbs na niet de transfersommen betaald zullen worden dan wat Ajax afgelopen zomer zelf betaalde.

Daar komt nog bij dat Ajax verder moet gaan bezuinigen. Nog altijd is het financieel ingericht op het spelen van Champions League, maar de club gaat zo goed als zeker voor een tweede seizoen op rij het hoogste Europese voetbalpodium mislopen en dat merkt de club ook financieel. Meerdere mensen op De Toekomst en in de ArenA dreigen hun baan te verliezen.

Meer op De Telegraaf
Discussieer mee op de forums


Tags

renovatie akpom arena baan bezuinigen boomen branco carlos chuba diant dreigen forbs mannsverk ramaj renoveren sivert telegraaf voetbalpodium

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden (gewijzigd)
Dus waarom nu Tahirovic met verlies verkopen? Hij heeft echt veel talent. Kijk eens naar zijn assists en goals. Daar zit voetbalkwaliteit in.

Ook Sutalo moet je niet verlies op gaan maken. Die komt ergens vast en zeker volledig tot zijn recht. En Sosa laat ook kwaliteit zien.
+7/-1

 
5 maanden geleden
De Telegraaf is het hè :-)
+6/-0

 
5 maanden geleden
Tahirovic ben ik het mee eens.
Net 21 jaar geworden, speelt in een voor hem vreemd land en in een dolend team.
Krijgt van mij nog het voordeel van de twijfel.
En voordat het seizoen voorbij is Forbs als linksback proberen?
Waar Martha de kans heeft gekregen .............
Daarin tegen ben ik niet kapot van v d Boomen.
Zijn passes komen niet altijd aan en voetballend is het geen meerwaarde.
+2/-1

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Linksback Forbs... in een 5-4-1 systeem logischer uit te proberen dan in een 4-3-3. Zou interessant kunnen zijn? Als Sosa niet speelt en je wilt Hato gewoon linkscentraal behouden, dan kom je al gauw bij Martha uit en dus waarom niet Forbs... hoe is Forbs met verdedigen?
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik heb geen idee of hij kan verdedigen, daarom is het "proberen".
De beste backs zijn aanvallers die het niet gered hebben als aanvaller dus voor 50% is hij al geslaagd 😉 en daarbij bloedsnel.
+2/-0

5 maanden geleden
Volledig terecht dat er puin geruimd gaat worden. Tahirovic zou ik nog houden en wellicht verhuren aan een eredivisie club. Je ziet bij vlagen dat die goed kan voetballen.
Dat er banen verloren zouden gaan binnen Ajax was al bekend.
Alex Kroes wilde van 400 fte, wat bizar veel ïs, naar 300 fte.
+4/-0

5 maanden geleden
Mag toch hopen dat er eerst op de nieuwe trainer wordt gewacht. Niet dat die gelijk volledige zeggenschap moet krijgen over het transferbeleid oid, maar ik zou wel eens willen zien wat een echt goede trainer met deze selectie kan en evt dan een paar gerichte aankopen. Steijn was een prutser eerste klasse. Schip ging binnen no-time met dezelfde selectie van plaats 18 naar 5 dus wat onder Steijn is gebeurd kun je m.i. geen enkele speler op beoordelen. Het waren elf steeds wisselende spelers zonder fitheid en met geen idee wat ze moesten doen omdat de "trainer" ze aan hun lot overliet. Gewoon los zand.

Schip heeft geen voorbereiding de tijd gehad om de selectie fit te krijgen en een systeem in te slijpen, is alleen maar bezig met oplapwerk. Met een écht goede trainer en de eerste paar weken voorbereiding kan de wereld er heel anders uit zien.

Helaas zal het wel geen écht goede trainer, maar gewoon Pascal Jansen worden :\(
+1/-2

5 maanden geleden
Dit is natuurlijk weer heel overdreven gebracht. Ajax staat open om deze spelers te verkopen, voor het juiste bedrag. Ze gaan heus niet iedereen in de uitverkoop gooien. Met welk doel? Er is bijna altijd wel een club zo gek om een soortgelijk bedrag als de transfersom op tafel te leggen. Bovendien zijn Sutalo, Sosa en Tahirovic heus niet volledig afgeschreven. Al met al niet te serieus nemen, dus.
+3/-0

5 maanden geleden
Dit is een sprookje; het is uitgesloten dat Forbs net zoveel oplevert als dat hij gekost heeft. Behalve hard rennen kan die gozer helemaal niets.
+3/-2

 
5 maanden geleden
Maar hij voetbalde in England, dus dan is er altijd wel een engelse koper met een shopping trolley en teveel geld in de bank.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Veel doelpunten gemaakt in de jeugd van Manchester City (voor de meute die zegt dat hij alleen snel kan rennen), valt onder de home grown regels en de PL clubs bulken van het geld.

Je moet wel ongelofelijk incompetent zijn om daar niet een groot deel van het aankoopbedrag uit te kunnen halen.
+1/-0

5 maanden geleden
Claim voor het verlies per speler kan naar mislintat.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Claim voor het verlies per speler van vorig seizoen kan naar de Hunter?

Oh nee want dat is een Ekte EKTE Ajacied dus die kan niks fout doen :D
+1/-0

 
5 maanden geleden
Hoeveel verlies is er geleden op de spelers van vorig seizoen dan? Volgens mij gaan ze tot nu toe allemaal voor ongeveer dezelfde prijs de deur uit.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ja, en wie deed die verkopen? Mislintat.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis boomen branco elsimao farioli forbs godts halven hato henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst