Ajax en Aston Villa komen niet tot scoren

7 maart 2024 20:36

Ajax en Aston Villa komen niet tot scoren; image source: Pro Shots

De wedstrijd in de Conference League tussen Ajax en Aston Villa is geëindigd in 0-0. Beide ploegen kregen kansen, maar niemand wist er een te verzilveren. Beide teams eindigden niet met elf man. Zowel Tristan Gooijer als Ezri Konsa pakte twee keer geel in de laatste 10 minuten.

John van ’t Schip had vandaag geen verassingen, dezelfde elf spelers die begonnen tegen FC Utrecht begonnen ook vanavond. Berghuis en Bergwijn ontbraken nog.

Ajax begon aardig aan de wedstrijd, al werd het nog niet heel gevaarlijk. Een voorzet van Taylor werd eruit gehaald en Brobbey stond buitenspel bij een pass van Henderson.

De eerste redding van Ramaj was op een schot van Diaby, die de Duitser makkelijk kon vangen.
Brobbey kreeg nog een kopkans na voorzet van Sosa, maar Martínez redde en Brobbey stond ook buitenspel na een kwartier spelen.

Mannsverk kreeg geel na het vasthouden van Tielemans.

Hato bediende Brobbey met een goede dieptepass, maar Martínez was op tijd zijn doel uit.

Henderson zette zich achter een vrije trap na een overtreding op Brobbey, maar de Brit schoot over.

Iets meer dan tien minuten voor de rust weer een goede steekbal van Hato op Brobbey, de spits moest nog een lange weg en toen hij in de zestien kwam schoot hij helaas naast in het zijnet.

Een wat saaie eerste helft eindigde zoals hij begon, op 0-0.

Na rust wist Martínez net te voorkomen dat een voorzet van Taylor Hlynsson bereikte. Brobbey bleef loopacties maken, maar Martínez lette goed op en was steeds snel zijn doel uit. Zo ook na 63 minuten na een pass van Rensch.

Taylor ging een goede combinatie aan met Sosa, maar het schot werd gered door Martínez.

Gooijer kreeg geel nadat hij later was dan Digne en de speler van Aston Villa raakte.

Ajax wisselde twee keer rond een kwartier á 10 minuten voor tijd. Branco van den Boomen kwam voor Mannsverk en Akpom kwam voor Hlynsson een paar minuten later.

De laatste zeven minuten moest Villa ook door met 10 man, Akpom werd vastgepakt door Konsa en omdat de verdediger in de eerste helft ook al geel had gepakt betekende de overtreding op Akpom zijn tweede gele kaart.

Uit de vrije trap van Henderson kopte Akpom de bal voor de goal, die eerst werd weggewerkt en later leverde een halve omhaal van Brobbey geen paniek op bij Villa.

Maar Ajax had maar 2 minuten het voordeel van een man meer, want Gooijer pakte ook zijn tweede gele kaart na een overtreding op Zaniolo.

Branco van den Boomen gaf nog een mooie voorzet voor de goal richting Akpom, maar de spits kon de bal niet goed raken en de bal ging naast.

Kaplan speelde een sterke wedstrijd en hield in de blessuretijd Bailly met een goede ingreep van scoren af. De laatste minuten overleefde Ajax nog een vrije trap en de hoekschop erna en gaat dus met 0-0 richting de return.