Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax boekt nettowinst over eerste half jaar

28 februari 2024 21:29 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Ajax boekt nettowinst over eerste half jaar; image source: Pro Shots

Ajax heeft over het eerste half jaar een nettowinst weten te behalen van ruim 27 miljoen euro. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Vooral door de verkoop van spelers aan het begin van dit seizoen kan de club financieel zwarte cijfers overleggen. Het resultaat uit transfers van spelers bedrag 73,5 miljoen euro.

In de tweede helft van dit seizoen zal er een tekort ontstaan aan liquide middelen. Ajax heeft dit afgedekt door een doorlopende kredietfaciliteit bij een bank af te sluiten. Voor volgend seizoen zijn er al ruim voldoende maatregelen om een mogelijk liquiditeitstekort af te dekken.

Ajax verwacht dat de club over het gehele boekjaar uiteindelijk een beperkt negatief nettoresutlaat zal hebben. Dat komt deels omdat het slechts overwinterende in de Conference League en door de investeringen die er in de huidige selectie zijn gedaan.

Meer op Ajax.nl
Tags

nettowinst afgedekt boekjaar conference dekken doorlopende kredietfaciliteit liquide liquiditeitstekort nettoresutlaat overwinterende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Akpom, Avila, Gaaei, Medic, Tahirovic, Taylor, Forbs, Bergwijn en Sutalo moeten bij elkaar toch wel 50 miljoen opleveren? Scheelt ook wat salaris.
Haal je Ziyech, vd Beek, Nico, Hilligers en desnoods Alderweireld. Ziet de wereld er weer anders uit.
+2/-3

 
2 maanden geleden
Tahirovic is (nog) 20 jaar oud, krijgt van mij nog het voordeel van de twijfel zeker als Henderson door zijn leeftijd nu al blessuregevoelig blijkt te zijn.
Avila kan je afschrijven, na zijn revalidatie hopen ze hem transfervrij te kunnen lozen.
Medic en Gaaei ga je nooit meer dan 4 miljoen elk voor krijgen plus het risico dat ze zeggen voor dat salaris hou ik de bank warm.
Dus dat wordt harken om er 50 miljoen aan over te houden.
Zullen best nog wat doorverkoop percentages aan kleven.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Maar dat is toch niet nodig? Het is steeds jouw stokpaardje geweest dat Ajax geld zat heeft om die spelers al te halen.
+3/-3

 
2 maanden geleden
Ja precies, daarom betaalt Ajax 7 miljoen per jaar voor Henderson.
+1/-0

2 maanden geleden
Dit is een fout die Feyenoord ook maakte in het verleden. Teruggrijpen op oude spelers. Je hebt een juiste balans nodig tussen ervaring, spelers die net breken (Taylor, Brobbey) en jong talent (Hato, Hlynsson, Kaplan). Ajax moet vooral afscheid nemen van spelers die jij zo mooi opsomde. Alleen ik schat de waarde veel hoger. Taylor, Sutalo en Bergwijn zijn al samen makkelijk 60 miljoen waard denk ik. Vooral voor clubs die ze niet wekelijks hebben zien spelen. Na het EK kan de waarde zomaar omhoog schieten.
+5/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Sutalo 15, Taylor 15, Bergwijn 20, Hato 40, Brobbey 60, Ramaj 30. Maar ik zou voor de verandering eens niets verkopen. Iedereen wil maar verkopen maar je houdt dus niets over op het veld.
+1/-0

 
2 maanden geleden
"Iedereen wil maar verkopen maar je houdt dus niets over op het veld." Dit klopt. Ieder seizoen wordt de selectie verder uitgehold en blijkt dat er geen kwaliteit voor kan worden teruggehaald.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Daarom. Stelletje idioten die iedere keer maar van iedereen af willen. Die snappen niets van een voetbalteam.
+2/-0

2 maanden geleden
Zal Hendriks nu met opgeheven hoofd vertrekken morgen? Ik vind de timing van dit nieuws, laat ik het zo zeggen, erg bijzonder
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hij krijgt een speld op zijn rever geprikt, een bos bloemen en een dure fles drank en wordt bedankt voor zijn inzet en bewezen diensten want zonder hem had het nooit gelukt blah blah om de vuile was binnen te houden.
Des Van Praag, let maar op.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ajax presenteert letterlijk ieder seizoen de halfjaarcijfers eind februari/begin maart. Heeft dus niets te maken met het feit dat Hendriks vertrekt
+4/-1

2 maanden geleden
Iedereen doet heel negatief over de financiën, persoonlijk vind ik het een godswonder dat Ajax alsnog weer winst heeft geboekt maar zal wel aan mij liggen.
+1/-0

2 maanden geleden
Tja, winst. Op zich natuurlijk belangrijk om niet failliet te gaan, maar uiteindelijk moet er wel gevoetbald worden op een beetje aardig niveau. Nog drie seizoenen dit gestuntel op het veld en dan blijven de mensen echt wel weg.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.253 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao godts hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes mannsverk medic mikautadze praag ramaj rensch rulli rvc sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal wijs