Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax in gesprek met Pepijn Lijnders als nieuwe hoofdtrainer'

27 februari 2024 21:08 - HITC
Foto: Pro Shots

"Ajax in gesprek met Pepijn Lijnders als nieuwe hoofdtrainer"; image source: Pro Shots

Volgens het Engelse HITC wil Ajax Pepijn Lijnders aanstellen als nieuwe hoofdtrainer. De club zou al gesproken hebben met de huidig assistent-trainer van Liverpool en zelf wil hij weer als hoofdtrainer aan de slag na dit seizoen. Lijnders was in 2018 enkele maanden hoofdtrainer van NEC, maar werd ontslagen toen hij promotie misliep.

Meer op HITC
Tags

lijnders pepijn hitc liverpool misliep promotie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
De zoveelste miskleun is aanstaande ...
+4/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
We hebben behoefte aan een ervaren trainer die onze gemakzuchtige spelers (ook, en volgend seizoen met name, die uit de jeugd) fysiek en mentaal scherp houdt omdat ze bewezen hebben dit niet zelf te kunnen.

Eens een periode met dezelfde basisopstelling beginnen zou ook een idee zijn, wat de laatste hier nogal een dingetje is. Lijnders begon daar bij NEC pas twee maanden na zijn aanstelling mee. Ietwat onhandig aangezien hij in januari begon ...

Hij probeerde bij NEC exact hetzelfde spel te spelen als Klopp bij Liverpool wat natuurlijk nooit gaat werken. Om dat bij Ajax voor elkaar te krijgen moet je minstens driekwart van de huidige selectie dumpen én veel aankopen doen want het huidige Jong Ajax staat nou ook niet bekend om z'n werklust ...

De miskleun Steijn voorspelde ik ook perfect je moet alleen maar wat meer voetbal kijken dan alleen Ajax en naar supporters van andere clubs willen luisteren. Maar nee we moesten achter de club gaan staan, hij verdiende een kans!

Nou we hebben het gezien, een kans op een unieke degradatie naar de KKD!

Mislintat was een groot vraagteken, Steijn een groot uitroepteken. Als in "Doe het niet!!!".
+3/-0

 
2 maanden geleden
Aanvullend: hij wordt geroemd om zijn kwaliteiten als veldtrainer en niet om zijn tactische kunde.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Klinkt bijna als een uniek duo met Maduro die juist om zijn tactisch vermogen wordt geroemd.
Ik stel hardop vragen bij het laatste aangezien er volgens mij juist heel veel tactische fouten worden gemaakt door de technische staven die we dit jaar hebben gehad en waar Maduro altijd bij heeft gezeten.
Kan weinig over Lijnders zeggen. Het zou kunnen werken maar zou er toch graag een grotere naam naast willen zien zitten.
+1/-0

2 maanden geleden
Volgens mij een trainer met ongelofelijk veel potentieel. Vergeet zijn "mislukking" bij NEC en kijk even hoe belangrijk hij is geweest voor L'Pool. Klopp steekt echt niet de loftrompet voor een koekenbakker. In een ideaal scenario wordt hij de Arteta van Ajax... lang in de leer geweest bij een wereldtopper... Ik denk dat gezien de huidige markt dit de beste optie is.
+4/-1

2 maanden geleden
Geen idee. Ik laat me graag verrassen.
+3/-0

2 maanden geleden
Ik zou het niet weten eerlijk gezegd. Wat is een haalbaar alternatief,?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Het alternatief is Schip laten zitten met versterkingen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Er zijn toch wel meer mensen op de wereld dan deze meneer en Schip hoop ik?
+3/-1

2 maanden geleden
Hier word ik wel blij van. Bij Liverpool ervaring opgedaan onder Klopp. Heeft al ervaring met tegenslag (bij NEC). Desalniettemin nog jong en iemand met veel ambitie. Niet een tussenpaus die even kampioen wil worden om zijn CV op te poetsen. Lijnders kan zomaar een trainer zijn zoals Ten Hag die je vijf jaar kunt laten zitten om een ploeg echt op te bouwen.
+3/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
Zal die dan uit de koker van Kroes komen. Eerst een TD lijkt me handiger, ik weet niet wat ik hiervan moet denken. Als hij Klopp als assistent meeneemt dan vind ik het prima
+2/-0

2 maanden geleden
Ik zie liever een trainer met wat meer hoofdcoach ervaring. (Met de huidige groep). Als er nu een team stond, was het een ander verhaal...
+3/-0

2 maanden geleden
Doet me een beetje denken aan Ten Hag die eerder de reserves van Bayern trainde. Maar Ten Hag had voor hij naar Ajax kwam meer ervaring (o.a. Utrecht). Toch kan ik geen betere kandidaat verzinnen (behalve Co Adriaanse uit pensioen te halen, in een rolstoel als het moet, en dan zien of de spelers het durven om telkens zo slap en inspiratieloos voor de dag te komen).
+2/-0

 
2 maanden geleden
Als je dan toch de vergelijking met EtH wil trekken die was voor Ajax redelijk succesvol bij Utrecht en dat is Ron Jans nu.
+5/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Hoe goed kan Jans Engels spreken? Volgens mij bleek dat toch een grote factor in de Steijn-ramp. Misschien hebben ze dat bij Ajax ook uiteindelijk geconcludeerd (Van 't Schrip kan wel goed Engels en er zitten een heleboel buitenlanders bij). Voor Lijnders is dat duidelijk geen probleem.

Ik vraag me ook af of taal een probleem was voor trainers zoals Bosz die in Nederland redelijk succesvol waren maar in het buitenland niet. Ten Hag ook misschien. Ook al kan je de taal spreken, je persoonlijkheid komt vaak anders over in een andere cultuur en in een andere taal.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Jans is trainer geweest in de Verenigde Staten. Engelse liedjes zingen ging hem daar goed af.
+5/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Jans is behalve dat hij in de USA werkte, en lijkt mij een voorwaarde dan dat je de Engelse taal machtig bent, ook van opleiding leraar Duits.
Om de lerarenopleiding te mogen doen moet je ook een bekje Engels spreken en de tafel van 10 kunnen opzeggen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ik snap niks van dat geroep om Jans. Die man is totaal anti Ajax. Als ze hem aannemen, zullen al die uitspraken weer gepubliceerd worden. Dit moeten wij echt niet willen!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Iedereen die anti-Ajax is wil met plezier voor Ajax werken, anti-Ajax wordt gevoed door afgunst en jaloezie op de successen waar ze graag bij willen horen.
Ziyech heeft gejuigd toen Ajax het kampioenschap misliep door het gelijke spel tegen de Graafschap en een paar maanden later was hij Ajax speler, Bergwijn is ook zo'n voorbeeld en die lange doelman van Emmen en dan hebben we Klaiber nog, Peter Bosz liep als speler Danny Muller te schoppen alleen maar omdat hij uit de Ajax opleiding kwam etc.
En ter info: bij Ron Jans zit ik ook op 50/50 of hij de geschikte trainer is.
Geweldig gepresteerd bij Twente en nu Utrecht maar dat zijn geen topclubs.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk niet dat Ron Jans anti-Ajax is.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik ook niet maar het was een reactie op Emmy die schreef dat Jans anti-Ajax is.
+1/-0

2 maanden geleden
Fouten maken is vervelend, maar zolang je ervan leert is het acceptabel. Dit is toch gewoon een herhaling van het Schreuder-scenario? Uitstekende assistent, zou een groot aandeel hebben gehad in de successen bij een of meer topclubs, bijna een garantie op succes als je die binnenhaalt... Maar het is een mega-groot verschil of je assistent bent en redelijk in de luwte opereert of dat je eindverantwoordelijk bent en vol gas in de schijnwerpers staat. Ik had het een prima experiment gevonden over een paar jaar, maar niet in deze fase. Niet na S3: Schreuder, Steijn en Schippie. Ik denk dat je in deze fase veel meer hebt aan een gevestigde, ervaren trainer. Waarom halen we Ron Jans niet? Hadden we van de zomer al moeten doen, maar goed.
+4/-0

2 maanden geleden
De volgende Steyn!
Ik hoop van harte dat dit roddel en achterklap is! Ajax kan zich niet nogmaals een "greep uit de ballenbak" permitteren.
+1/-1

2 maanden geleden
Ik zie toch het liefst een trainer die Ajax wortels heeft. Lijkt mij een prima assistent bij Ajax of voor jong Ajax. Kan hij later doorstromen. Niet iedereen voor de leeuwen gooien, want ook volgend jaar is Ajax nog niet top.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik kan jullie allemaal geruststellen: dit klopt niet. Mike Verweij heeft Lijnders in een podcast genoemd als mogelijke optie (als assistent), daarna hebben de Engelsen dat citaat foutief overgenomen en als nieuws gebracht en daarna hebben wij hun citaat weer overgenomen en dat als nieuws gebracht. We kunnen allemaal weer verder met onze dag.
+7/-0

2 maanden geleden
Neemt ie Dick Advocaat en Rijkaard mee als assistent, zeg ik gelijk doen.
+1/-0

2 maanden geleden
is hij de trainer die de zweep er over kan en durft te halen ?, want dat is wat er nodig is. en de eerste die het lef heeft om alleen maar terug een breed speelt direct vervangen, en dat net zolang tot met men tot inkeer komt.
+2/-0

2 maanden geleden
Het gaat gewoon F. de Boer worden, let maar op...
+2/-0

2 maanden geleden
Een ding is zeker. Als de bezem niet flink door de selectie gehaald gaat worden maakt het niet uit wie de trainer gaat worden. Anders krijgen we namelijk het Jos Verstappen effect. Een goede coureur gaat geen grand prix winnen in een waardeloze auto.
Wie gaat er dus de renovatie doorvoeren is nu eigenlijk het belangrijkste. En dan kies je een nieuwe trainer die goed bij de nieuwe selectie past.
+3/-0

2 maanden geleden
Schijnt een prima trainer te zijn maar ik zou beginnen met eerst een ECHTE AJAX TD! Clarence Seedorf zou ik persoonlijk daarvoor benaderen maar ook een Wesley Schneider, Winston Bogarde en Frank de Boer zou ik snel weer bij de club betrekken.
+4/-0

2 maanden geleden
Super off topic, maar die Duitse vrouwen spelen in ons nieuwe uitshirt, mooi shirt als uitshirt, beetje aanpassen en hoppa (ik sapte er langs 😂😂)
+1/-0

2 maanden geleden
Geweldig, volgende mispeer ! Jezus!! Laten we die maar aanstellen, we hebben een verlosser nodig!!
+3/-0

2 maanden geleden
Frank de Boer kom er maar in ! Met dit materiaal kan hij hopelijk iets ! Met versterkingen! Henderson lozen en de achterhoede versterken met routine! Zelfs Hato mag voor mij gaan !
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hato mag van jou weg?
Meen je dat nou?
Is dat omdat hij de laatste wedstrijden een sporadische fout maakt?
Die jongen is 17 jaar en samen met Brobbey de enige lichtpuntjes.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hato en het eeuwige gezeik over blijven of niet! Geld maakt ook de jeugd kapot!
+1/-0

 
2 maanden geleden
7 maart wordt hij 18 en mag hij een profcontract tekenen. Dat is toch geen gezeik, hij kan gewoon niet eerder tekenen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Die jongen is een wereldtopper in spe en wil zoveel mogelijk verdienen bij zijn baas net als jij en ik.
+1/-0

2 maanden geleden
Wat ik niet begrijp is waarom er bij ajax altijd een Nederlandse trainer moet zijn. Bij de meeste top clubs worden er trainers uit het buitenland gehaald. De pool van nederlandse trainers is ook vrij klein. Vergroot die horizon en ga is op zoek naar een ervaren trainer, of die nou Nederlands is of niet.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao godts hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes mannsverk medic mikautadze praag ramaj rensch rulli rvc sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal wijs