Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "Kaplan deed het erg goed"

25 februari 2024 19:21

Trainer John van 't Schip probeerde vandaag een andere formatie, maar dat had helaas niet het gewenste resultaat, aldus de trainer: "Je weet dat het een moeilijke wedstrijd is na donderdag. Je hebt maar twee dagen om je voor te bereiden op deze wedstrijd, maar desondanks een moeilijke start waar je al snel op achterstand komt vond ik dat wel meer in het spel kwamen. We kregen ook meer het gevoel en daarin was er niet veel verschil. AZ was gewoon heel efficiënt met de kansen. Wij hebben ook goede kansen gekregen met Gaaei, Taylor en Kris. Naarmate de wedstrijd vorderde gingen we de spelers steeds beter bereiken en kregen we meer grip, maar worden we niet gevaarlijk. Het was te weinig. De jongens hebben alles gegeven, maar het was niet voldoende."

De eerste wissel van de trainer was al vroeg, een kleine 10 minuten voor de rust. Het moment was bewust voor de trainer: "Op dat moment voelde ik dat er iets nodig was. Anton begon moeilijk aan de wedstrijd en verloor twee á drie keer de bal waardoor het gevaarlijk werd. Dan zie je aan hem dat het in zijn hoofd gaat zitten. We wilden daarmee geen risico nemen, dat het nog eens zou gebeuren voor de rust. Het is heel lullig voor hem, want hij viel goed in tegen Bodø/Glimt in Noorwegen. Wij hadden ook het idee dat dit hij in dit systeem beter tot zijn recht zou komen, omdat hij dat meer gewend is. Helaas pakte het anders uit en brachten we Kaplan. Hij deed het erg goed en hebben we kunnen zien dat hij na een zware blessure toch een versterking kan zijn voor ons achterin."




Tags

kaplan anton gaaei glimt kris naarmate noorwegen taylor vorderde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos