Transparent
Inloggen
Sluiten

Van den Boomen: "We hebben te weinig gecreëerd"

25 februari 2024 19:08

Branco van den Boomen teleurgesteld terug op de wedstrijd, zo gaf hij aan bij ESPN: "Het was heel teleurstellend. Ik denk dat we in de beginfase matig voor de dag komen, waardoor we gelijk achter komen. Daarna heb je meer grip en bereiken we meer mensen tussen de linies. Uiteindelijk hebben we te weinig gecreëerd en stond AZ goed compact. Ik denk voor AZ een verdiende overwinning."

Ajax speelde vandaag in een opstelling die net des Ajax was, namelijk met 5 man achterin. Dat lag mede aan het spelersmateriaal dat beschikbaar was volgens de middenvelder: "Gezien de selectie die we vandaag hadden denk ik dat het wel goed bij de speler paste. We hadden twee type backs die ideaal zijn voor dit systeem. Ik was verrast, maar vond het wel een goed plan. Je wilt het op basis van automatismen spelen, maar ik denk dat op basis van het materiaal dit de beste beslissing was. Je hebt met professionals te maken die het moeten uitvoeren en dat hebben we vandaag hebben we gezien de fitheid niet goed genoeg gedaan."

De middenvelder is net terug van een blessure en had donderdag langer gespeeld dan eerder voorzien. Bij zijn eerste basisplek na de blessure erkende de middenvelder dat hij het zwaar had met 120 minuten spelen: "Ik was donderdag helemaal kapot na drie maanden blessure. Gelijk 120 minuten was wel zwaar, maar vandaag was ik fit genoeg om te starten. Uiteindelijk heb ik wel een matige pot gespeeld, maar dat lag niet alleen aan het fysieke."
Discussieer mee op de forums


Tags

boomen beginfase branco compact erkende espn fitheid spelersmateriaal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao engeland factor forbs godts gooide henderson kiki kruisje liverpool metz mikautadze mislintat mum porto sevic sosa steijn sutalo transferbeleid