Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijd van zondag lijkt cruciaal in strijd om Europees voetbal

22 februari 2024 23:28

Voor Ajax wacht zondagavond opnieuw een pittige wedstrijd als het uitduel tegen AZ op het programma staat. Met oog op de strijd om Europees voetbal een zeer belangrijke wedstrijd aangezien AZ met een voorsprong van drie punten op de vierde plaats staat.

Ajax speelde voor de Eredivisie 45 keer een uitwedstrijd tegen AZ en wist daarin 22 keer te winnen. Het duel kende 12 keer geen winnaar, terwijl AZ 11 keer de sterkste was. In het seizoen 1986/1987 werd met 1-6 de grootste overwinning behaald.

De selectie van AZ kent met Dani de Wit en Riechedly Bazoer twee spelers met een verleden bij Ajax. De zelfopgeleide De Wit kwam uiteindelijk tot 14 officiële wedstrijden, terwijl Bazoer 71 duels het shirt van Ajax mocht dragen in een officieel duel.




Tags

bazoer eredivisie riechedly

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht