Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "Kwestie van een goede keeper en een beetje geluk"

22 februari 2024 22:58

Van 't Schip was blij en opgelucht dat Ajax na twee lastige wedstrijden alsnog doorgaat in de Conference League: "We hebben een moeilijke week achter de rug, waarin de resultaten niet goed waren. Dat we het dan omdraaien en in de volgende ronde zitten is dan hartstikke belangrijk. Voor de jongens en voor de club. Van te voren hebben we afgesproken om iets meer in te zakken, maar wel momenten te zoeken om druk te geven. Dat deden we te weinig en dat mede te maken met het uitvallen van Brobbey, die toch iets meer last had dan hijzelf en wij dachten. Dan moet je meer naar achteren en dat is niet wat je wilt, maar dat is ook de verdienste van Bodø."

Na rust kwam Ajax snel met 10 man te staan, maar Van 't Schip zag ook positieve punten: "Je weet dat het extra moeilijk wordt als je met 10 man komt te staan. Je staat 0-1 voor, maar je hebt nog een lange strijd te gaan. Juist in die periode communiceerden we meer met elkaar en deden we wat we verdedigend moesten doen, ondanks dat we achteruit moesten. We hadden ook spelers die door omstandigheden langer door moesten dan voorzien, door blessures bij anderen. Bij Branco was het niet de planning dat hij 90 of zelfs 120 minuten zou spelen, maar we hebben steeds contact gehouden. Hij zei dat het goed ging en dat hij wellicht wel wat pijntjes zou gaan voelen. Maar dat hij het volhield was wel een belangrijke prestatie."

Nadat eerst Ajax met een man minder moest, was het 20 minuten later weer gelijke tegenstand. De trainer sprak dat Ajax in die fase in het voordeel was: "Je zag dat wij op dat moment gewend waren om met 10 man te spelen en zij moesten terugschakelen. In die fase hadden we meer rust in het spel en kwamen we meer op hun helft aan voetballen toe. Maar vandaag was het vooral een kwestie van een goede keeper en een beetje geluk."




Tags

kwestie branco brobbey conference opgelucht pijntjes terugschakelen verdienste volhield

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos