Transparent
Inloggen
Sluiten

John van 't Schip: 'Het is geen liefdadigheidsinstelling'

21 februari 2024 23:10
Foto: Pro Shots

John van "t Schip: "Het is geen liefdadigheidsinstelling"; image source: Pro Shots

Op de persconferentie van woensdag heeft John van 't Schip zich kritisch uitgelaten over Ar'Jany Martha. De jeugdspeler van Ajax ontbreekt in de selectie voor de wedstrijd tegen Bodø/Glimt en dat blijkt om sportieve redenen te zijn. "Het hoort bij het proces waarin hij zit. We zitten hier bij een profclub, het is geen liefdadigheidsinstelling", aldus Van 't Schip.

De trainer is niet tevreden over de prestaties van Martha in de afgelopen weken. "Je moet presteren en goed spelen, dat lukte hem duidelijk niet. Het gaat er ook om hoe je in het veld staat, dat was niet goed genoeg", zo gaf hij aan. "We voelden niet dat er iemand stond die er vol voor ging, om wat voor een reden dan ook. Daarom hebben we besloten dat hij niet meegaat."




Tags

liefdadigheidsinstelling martha glimt jany jeugdspeler meegaat uitgelaten voelden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Zijn invalbeurt tegen NEC was redelijk dramatisch ja!
+4/-0

3 maanden geleden
Toch niet helemaal des Schippie's dit. Sinds afgelopen weekend lijkt er iets te zijn geknapt. En ik snap het, dat je er moedeloos van wordt als er weeeeer onnodig punten worden verspeeld - waar je de wedstrijd simpel uit had kunnen én moeten spelen - maar afspraken niet worden nagekomen en je overall weinig verbetering constateert. Echter, ik denk niet dat het goed is om een speler, überhaupt maar zeker bij zo'n jonge speler, zo openlijk aan de schandpaal te nagelen. Ik vind het goed dat je eerlijk/duidelijk en kritisch bent naar een speler, maar dat kan je toch binnenskamers houden?
+8/-2

 
3 maanden geleden
Wij kennen Martha niet Schip wel.
De ene persoon wordt gemotiveerd door een aai over de bol en de ander door een schop onder zijn kont.
De een denkt ik heb mijn doel bereikt ik sta in Ajax 1 en de ander denkt het moet beter ik wil de beste worden.
Ik mag aannemen dat Martha potentie heeft anders had Schip hem niet geprobeerd maar hij speelt idd heel vrijblijvend alsof het schoolplein voetbal is.
Daar Schip een aimabel persoon is verwacht ik dat Martha die trap onder zijn kont nodig heeft.
Ik heb zelf nog bij Sparta met Rene Eijer gevoetbald.
Geweldig mens, beschaafd en goed opgeleid.
Rene werd door Theo Vonk naar de selectie gehaald en tijdens de training steeds slaapzak genoemd door Vonk.
Toen Rene het uiteindelijk zat was en Vonk tijdens de training een doodschop gaf zei Vonk: Ik heb je eindelijk waar ik je hebben wil.
En later heeft Rene daar openlijk zijn dank voor uitgesproken.
+6/-0

3 maanden geleden
Ook al heb je gelijk betreffende Martha, je had deze jongen helemaal niet moeten brengen. Akpom was nodig in deze fase. Fout ingeschat door de technische staf. Men roemde Maduro om zijn strategisch denken, ik zie er weinig van terug.
+7/-0

3 maanden geleden
Ik vind dit echt erg zwak van Van 't Schip. Iedereen wist dat Martha geen materiaal is voor Ajax 1, hij haalt hem toch erbij, en trapt hem nu de grond in. Ik ben nu al bang voor eventuele rare fratsen in de opstelling vanavond.
+3/-1

3 maanden geleden
Linksom of rechtsom, de één een aai over z'n bol, de ander een draai om z'n oren.
Feit is, als de laatste 2 competitieduels "gewoon" waren gewonnen dan had je nu 4e gestaan, boven AZ en nog maar 3 punten achter Twente.
Nu wordt het zondag alles of niets in Alkmaar, aanhaken of opmaken voor play-offs.
+2/-0

3 maanden geleden
Waar is het artikel over het door Schip kritisch uitlaten over Taylor? Ik kan namelijk niet geloven dat je als trainer publiekelijk een jongen als Martha afvalt, van wie we weten dat hij altijd al tekort komt voor Ajax 1, maar dat iemand als Taylor wie van oorsprong een veel groter talent is dan Martha, maar wanprestatie na wanprestatie neerzet géén kritische uitlatingen ontvangt vanuit de trainer zoals hier richting Martha. Zonder dat andere artikel wat ik niet kan vinden, kan ik deze uitlatingen van Schip niet serieus nemen.

Het is makkelijk om een mager jeugdspelertje af te kraken, maar iemand als Taylor; oh nee, die zal wel weer heilig zijn, want met Henderson zal hij veel beter gaan worden; nou, alleen nog maar slechter hoor sindsdien.
+3/-3

 
3 maanden geleden
Met Henderson naast hem ziet Taylor er inderdaad nog slechter uit. Het chronische gebrek aan inzet wordt nu helemaal duidelijk door het positieve voorbeeld naast hem. Toen Tahirovic er stond kon je het af en toe nog gooien op nieuwigheid en gebrek aan ervaring bij Tahirovic en gebrek aan sturing voor Taylor.

Nou die ervaren kracht naast en de aansturing voor Taylor is er nu wel. Het boeit hem alleen geen ene zak.

Gewoon Tahirovic op 6, Henderson op 8 en Hlynsson op 10 voorlopig én daaraan vasthouden. Manssverk op 6, Branco op 8 en Fitz-Jim op 10 als reserves/andere tactische invulling tijdens de wedstrijd.
+1/-0

3 maanden geleden
Taylor geeft namelijk alles elke week. Lachwekkend
+1/-1

3 maanden geleden
Het hele elftal is eigenlijk een liefdadigheidsinstelling. Vanavond de laatste Europese wedstrijd voor de komende jaren. Ow ik heb even een dipje. Terug naar m’n hoekje 😕👋
+2/-0

reactie verwijderd


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah