Transparent
Inloggen
Sluiten

Bodø/Glimt in eigen huis bezig aan ijzersterke reeks

20 februari 2024 13:47

Voor Ajax wacht donderdag een loodzware opgave als de return tegen FK Bodø/Glimt op het programma staat. In de vrieskou in Bodø zal op het kunstgras gewonnen moeten worden om door te kunnen gaan naar de achtste finale van de Europa League.

Bodø/Glimt speelde 2 keer eerder tegen een Nederlandse club in eigen stadion. In 2022 werd in de Conference League gewonnen van AZ, terwijl vorig seizoen PSV net te sterk was. De Noorse ploeg is echter in eigen huis ijzersterk. In de afgelopen 4 seizoenen speelde het 26 keer een thuisduel in Europees verband en verloor slechts 4 keer. In totaal wist het liefst 21 van die duels te winnen.

Ajax speelde 6 keer eerder in Noorwegen en heeft daarin een negatieve balans. Slechts 1 keer werd er gewonnen, 2 keer werd er gelijk gespeeld en 3 keer werd er verloren. In 2006 werd in de voorronde van de UEFA Cup de enige zege tegen IK Start behaald.




Tags

glimt ijzersterke conference ijzersterk noorwegen opgave uefa voorronde vrieskou

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht