Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "Aan de bal brachten we te weinig"

18 februari 2024 17:29

Van 't Schip vond dat er vandaag niet heel veel goed ging in zijn ploeg: "Het blijft wel hoe belangrijk Berghuis en Bergwijn zijn voor ons. Aan de zijkanten is dat als zij wegvallen goed zichtbaar. Dan blijft er een hele jong ploeg over en gaat het vertrouwen ook weg. Je verliest de bal heel snel, omdat je graag naar voren wilt. Dan help je NEC in de wedstrijd en dan mis je een bepaalde volwassenheid. Aan de bal brachten we te weinig."

In de tweede helft probeerde de trainer met de wissels wat te veranderen aan het spel van Ajax, wat maar wisselend lukte volgens van 't Schip: "Het geeft wel aan hoe de kracht van de selectie is. Je moet wel wat doen en spelers laten staan die er doorheen zitten of geblesseerd zijn. Branco brengt wat anders en met Carlos en Ar'Jany probeer je spelers neer te zetten die hem meer mogelijkheden geeft. Daardoor kwam er wat maar structuur is, maar dat was niet voldoende."

Tot slot had de trainer het nog over het uitfluiten van Kenneth Taylor en de situatie over mogelijk geblesseerde spelers voor donderdag: "Ik heb daar al eerder over gezegd dat ik vind dat het echt niet juist. We moeten onze spelers blijven steunen, ook als we het moeilijk hebben. Hij verzet veel werk en ik denk dat Kenneth ook erkent dat hij meer wil en kan, maar om hem de kop van jut te laten zijn is niet eerlijk. In deze fase speel je wedstrijden en dan draait het veel om herstellen. Hopelijk hebben we donderdag zo veel mogelijk spelers beschikbaar."
Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis bergwijn branco carlos jany jong jut slot taylor uitfluiten verzet volwassenheid wegvallen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.253 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao godts hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes mannsverk medic mikautadze praag ramaj rensch rulli rvc sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal wijs