Transparent
Inloggen
Sluiten

Sjoerd Mossou: 'Jordan Henderson is zo ongeveer alles, behalve een typische Ajax-speler'

18 februari 2024 10:33 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Sjoerd Mossou: "Jordan Henderson is zo ongeveer alles, behalve een typische Ajax-speler"; image source: Pro Shots

In zijn column in het Algemeen Dagblad heeft Sjoerd Mossou zich verbaas over de maffe Jordan Henderson-hype die enkele weken geleden ontstond en inmiddels alweer is geluwd. "Een aanhang die prat gaat op de schoonheid van het spel, rende in polonaise naar de fanshop voor een shirtje van een speler zo doorsnee als een doorzonwoning", aldus Mossou.

De columnist ging verder: "Er sprak een maf soort nederigheid uit. Wat gebeurde hier? Werd een dienstbare, eenvoudige bassist hier plots tot rockster gepromoveerd? Ging het grote Ajax hier werkelijk door de knieën voor een Sunderlandse variant op Wout Brama?"

Na zijn komst bracht Ajax zelf het heuglijke nieuws dat het nog nooit zoveel shirts in een week had verkocht van een nieuwe speler. "Het was merkwaardig, enigszins verdacht nieuws", zo geeft Mossou aan. "Merkwaardig omdat Henderson zo ongeveer alles is, behalve een typische Ajax-speler: een oerdegelijke controleur die ruwweg het midden houdt tussen Mark van Bommel en Timmy Simons, maar dan met een lief Noord-Engels accent."

Volgens de columnist past de hype rond Henderson feilloos bij de huidige staat van Ajax. "Maar het gaf die tegelijk een nieuwe dimensie. Dat de Amsterdamse club op bestuurlijk en voetbaltechnisch vlak al een tijdje het spoor bijster is, was al langer bekend. Maar blijkbaar was nu ook de achterban in totale verwarring geraakt", zo schrijft hij.

Mossou hoopt dat de Henderson-hype zorgt voor een nuttige realiteitscheck voor alle Ajacieden. "Ik bedoel: het is heus begrijpelijk dat je in de war raakt van een seizoen als dit, als Ajax-fan, en logisch dat je je dan wanhopig vastklampt aan ieder sprankje hoop. De meeste voetbalsupporters doen al jaren niet anders", meldt hij in zijn column. "Maar wel een beetje jezelf blijven graag. Kop omhoog, jongens, en borst vooruit. Aan een onderdanig, nederig Ajax heeft niemand iets."

Meer op AD.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

henderson mossou hype jordan column columnist aanhang accent bassist bestuurlijk bijster bommel borst brama controleur dienstbare dimensie doorzonwoning fanshop geluwd heuglijke knieen lief maf maffe nederigheid nuttige oerdegelijke onderdanig polonaise prat realiteitscheck rende rockster ruwweg shirtje simons spoor sprankje sunderlandse timmy vastklampt verbaas verdacht verwarring voetbalsupporters wanhopig wout

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Al die conclusies al na 2 wedstrijden. Het is een controleur, meestal niet degene waarvoor je naar het stadion komt net als bijvoorbeeld Alvarez.
+4/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Hier geeft Mossou aan geen kijk te hebben op Ajax supporters en wat er leeft onder de supporters.
De Ajax supporters begrijpen, in tegenstelling tot Mossou die zichzelf tot voetbaljournalist rekent, dat een team niet alleen uit stylisten kan bestaan.
Dat er ook waterdragers/controleurs nodig zijn.
Alvarez werd in Amsterdam gewaardeerd waar hij in de rest van Nederland als anti-voetballer werd bestempeld net als held Poulsen.
Jan Wouters werd door Johan Cruyff naar Ajax gehaald als zo'n type speler dus Mossou zegt nu eigenlijk dat hij meer verstand heeft van voetbal dan Johan Cruyff had.
Iemand die zijn brood verdient als voetbaljournalist maar niet begrijpt dat de Ajax supporters blij waren dat het evenwicht hersteld werd door een ervaren controleur aan te trekken is toch schandelijk?
+3/-1

 
2 maanden geleden
Dit is toch precies zijn punt? Hij is een waterdrager/controleur, maar werd aanbeden alsof het de nieuwe verlosser was. Iets waar Ajax met het eigen mediakanaal zelf ook volledig in doorsloeg.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Een waterdrager/controleur die het team beter laat spelen kan geen "verlosser" zijn?
Alvarez was ook een waterdrager maar als hij niet meedeed door een schorsing was dat duidelijk te merken, waarschijnlijk de belangrijkste speler vorig seizoen.
Poulsen speelde in zijn eentje een heel middenveld kapot, zorgde voor evenwicht.
Wouters zorgde voor evenwicht en schold je een slag in de rondte als je terug kwam sjokken (Taylor) aan zulke types ontbreekt het Ajax nu.
Als hij de organisatie gaat neerzetten is het voor mij meer een "verlosser" dan bijvoorbeeld een Antony met technische hoogstandjes.
Het is natuurlijk heerlijk voor mensen die een podium hebben en een andere club aanhangen om te zoeken waar je Ajax aanhangers kan afzeiken en daar is dit een voorbeeld van.
Net als "Feyenoord kenner" van Hanegem die zoals het lijkt alleen nog naar Ajax wedstrijden kijkt en dan zijn gal spuit.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Kijk, als je een waterdrager niet in je team zit kan het toevoegen van een waterdrager verlossend werken op een team ;)
Helaas is het wel zo dat in dit Ajax de puzzel nog lang niet compleet is.
+2/-0

2 maanden geleden
Sjoerd Mossou is zo ongeveer alles, behalve een Ajax-supporter.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Hij is NAC supporter die voor een Rotterdamse krant werkt dus moet af en toe wel scoren om zijn pensioen veilig te stellen.
Je ziet hem op tv regelmatig slikken om zijn eigen slijm weg te slikken.
Net als zijn billenmaat Borst niet serieus nemen.
+2/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Precies, het geeft weer eens aan hoe groot de jaloezie is bij de andere clubs op de successen van Nederlands grootste club.
Ik ben niet blij dat het zo slecht gaat maar wel blij met het leedvermaak.
Van Hanegem heeft geen tijd meer om naar Feyenoord te kijken omdat hij het te druk heeft met zijn columns over Ajax.
Dat bevestigd maar weer eens hoe graag men in de vroegere tijden ook die successen had willen hebben.
Liever dit dan medelijden wat ik bijvoorbeeld voor Feyenoord begon te krijgen.
Over een paar jaar wanneer alles weer op de rit staat hoor je ze niet meer.
+4/-1

2 maanden geleden
Ik stopte al met lezen bij Sjoerd……
+2/-1

2 maanden geleden
Ik mag hem niet, maar hier slaat hij de spijker op zijn kop. Gênant hoe er werd gejubeld om het binnenhalen van Henderson. Alsof het een Rijkaard, Laudrup of Davids is. Een huzarenstukje werd het genoemd, terwijl hij beter in een rijtje van Gabri en Poulsen past. Spelers met een rijke carrière bij grote clubs, maar geen voormalige wereldsterren.
+1/-3

 
2 maanden geleden
Gabri was nog heel goed, Poulsen tegen Van Bommel was legendarisch, wat heb ik toen genoten! Zat toen in een cafe te kijken waar ook PSV supporters waren. Heerlijk! :D
+1/-0

 
2 maanden geleden
Het meest irritante middenveld dat ik ooit gezien heb.
Van Bommel, Toivonen en Strootman in je eentje kapot spelen.
Ik kan er geen genoeg van krijgen https://www.youtube.com/watch?v=gNbdJZnHbOwlink
+2/-0

2 maanden geleden
Henderson kan nog zo'n goede kapitein zijn, maar als de ene helft van de bemanning nog nooit op zo'n groot schip hebben gevaren, de andere helft aan werkweigering doet grenzend aan muiterij en er niks zinnigs uit de havenloods en de rest van wat er aan wal staat komt dan blijf het schip stuurloos ronddobberen.

Om even in het nautische thema te blijven: Wie niet mee wil moet meteen overboord worden gekieperd. Shape up or ship out!
+4/-0

2 maanden geleden
Bijvoorbeeld Gabri en Galasek waren ook geen typische Ajax spelers, maar ze brachten wel een enorme balans in het team en dat zag je wanneer ze er niet waren.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.253 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao godts gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes mannsverk medic mikautadze praag ramaj rensch rulli rvc sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal