Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "We speelden heel statisch"

15 februari 2024 23:49

John van 't Schip erkende dat Ajax uit de dood was opgestaan in de blessuretijd, maar wilde niet spreken van een hosanna stemming: "Het publiek ging erachter staan, dat was heel belangrijk. In die laatste fase hebben we het recht kunnen trekken en weer gelijk kunnen maken. We speelden tegen een heel gedisciplineerde ploeg en kwamen er moeilijk doorheen. In de uitbraken waren ze heel efficiënt, zoals de tweede goal waar ze een fout gelijk afstraffen."

Zeker verdedigend is Ajax de laatste tijd erg zwak en ook vandaag was het kwetsbaar, zeker bij de tweede goal van Bodø/Glimt. Van 't Schip hierover: "Iedereen weet waar we staan en dan we met dit elftal ineens moeten verdedigen, maar daar hebben we het elftal niet voor. Wij moeten vooruit voetballen en dat was vandaag gewoon te weinig. We speelden heel statisch en de bal ging rond zonder druk te geven. Als je tegen zo'n ploeg speelt en veel spelers zijn niet in goede doen, dan wordt het heel lastig."

Devyne Rensch was weer terug van een blessure en speelde vandaag centraal achterin in plaats van linksback zoals tegen PSV. Hierdoor speelde Hato linksback tot de rust. Rensch kwam na rust niet meer terug op het veld na een signaal van de technische staf. Van 't Schip legde dat als volgt uit: "Ik vond dat Rensch goed speelde aan de bal. Hij gaf een paar keer een bal die net niet aankwam. We dachten dat hij een uur kon spelen, maar we kregen het signaal dat we hem beter uit voorzorg konden wisselen. Sosa kwam erin en deed het goed in de tweede helft."




Discussieer mee op de forums


Tags

rensch afstraffen dood erkende gedisciplineerde glimt hato hosanna kwetsbaar sosa uitbraken voorzorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht