Transparent
Inloggen
Sluiten

Berghuis: "We moeten het accepteren hoe moeilijk het ook is"

11 februari 2024 16:55

Steven Berghuis was vandaag aanvoerder bij afwezigheid van Bergwijn. Ajax leek dichtbij een punt met een beslissing van de VAR in de laatste minuut van de blessuretijd, maar Berghuis gaf aan begrip te hebben voor de uiteindelijke beslissing: "Er is geen doellijn technologie en als er dan geen bewijs is dat hij over de lijn is mag de scheids hem niet goedkeuren. Ik kan me voorstellen als ik hem zo zie dat ze besluiten dat ze niet 100% zeker weten dat de bal eroverheen is. We moeten het accepteren hoe moeilijk het ook is, want dan hadden we met een puntje weg kunnen gaan. Maar dat is ook voetbal helaas."

Ajax verloor doordat de goal niet werd toegekend met 3-2. Een punt leek heel dichtbij en Berghuis was er niet zeker van of een punt verdiend zo zijn: "Bij momenten wel en bij momenten niet. Ik denk dat we een zwakke wedstrijd hebben, maar we hebben wel onze kansen gehad. Zoals de vrije trap van Sosa en de bal van Hlynsson op de lat in de eerste helft.
Heerenveen pakte de momenten wel en wij niet. Heerenveen was agressief met druk zetten en er onderuit spelen. Het gevoel was wel dat wij niet goed in de wedstrijd zaten."

Ook over zijn eigen spel was de rechtsbuiten kritisch: "Mijn gevoel is dat te weinig in het spel ben voor gekomen. Soms heb je zulke wedstrijden er tussen. Ik moet het nog even terugkijken hoe het komt. Of het ligt aan mijn eigen positie of hoe we aan het voetballen toe zijn gekomen aan de rechterkant met de bezetting van de posities."
Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis heerenveen bergwijn bewijs doellijn goedkeuren hlynsson puntje scheids sosa technologie var

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom basten berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson hlynsson jong kiki koeman lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun skimovic veerman weghorst