Ajax en PSV houden het op 1-1 bij debuut Henderson

3 februari 2024 21:57

Ajax en PSV houden het op 1-1 bij debuut Henderson; image source: Pro Shots

Vanavond heeft Ajax met 1-1 gelijk gespeeld tegen koploper PSV. Aan Ajax zijde scoorde Steven Berghuis, voor PSV scoorde Luuk de Jong. Jordan Henderson maakte zijn debuut in het Ajax shirt.

Ajax begon tegen de koploper met twee wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd in Almelo.
Jordan Henderson maakte zijn debuut en Josip Šutalo was weer hersteld van een blessure. Benjamin Tahirović en Ar'Jany Martha zaten op de bank. Rensch speelde linksback en Šutalo stond weer op zijn vertrouwde plek rechts centraal.

Het eerste wapenfeit was een schot van Lozano, dan simpel gevangen kon worden door Ramaj.

Taylor werd goed in de diepte aangespeeld door Henderson, maar de middenvelder had helaas net te veel tijd nodig om de bal te controleren en dus kon Benítez ingrijpen. Na 10 minuten kreeg Ajax een vrije trap na een overtreding op Bergwijn, maar de vrije trap van Berghuis ging over de goal. Een paar minuten later een aardige aanval van de Amsterdammers, maar na een voorzet van Berghuis kwam de bal via Brobbey en Hlynsson bij Bergwijn, maar de aanvoerder schoot naast.

Het was even een zwakke fase achterin, toen Rensch wat minder scherp was, maar PSV kwam niet tot een schot. Ook een schot van Mauro Junior werd geblokt.

Maar Ajax kwam op een 1-0 voorsprong via Steven Berghuis in de 19e minuut. Uit een tegenaanval kon Brobbey door op Benítez. De spits speelde Benítez uit, maar had daarna te veel tijd nodig. Na te zijn uitgeweken naar de zijkant wachtte de spits op aansluiting en deze vond in de aangesloten Berghuis. Brobbey legde klaar en de rechtsbuiten passeerde de PSV doelman en opende hiermee de score.

Na 25 minuten kon Rensch niet verder dor een blessure. Nadat bij een eerder duel met Bakayoko de linksback al last had, schoot het er nu weer in. Omdat Bakayoko door kon, had Hato een overtreding nodig om de aanval te stoppen. Dat kostte de jonge verdediger een gele kaart. Hierna kwam Borne Sosa als vervanger van Rensch.

Taylor kreeg na iets meer dan een half uur een schotkans, na sterk vasthouden van de bal door Bergwijn. De middenvelder vond echter Benítez op zijn weg. Een minuut later een schotkans voor PSV voor Saibari, maar Hato blokte het schot.

In de 34e minuut kwam PSV op 1-1 door Luuk de Jong. Nadat Šutalo uitstapte richting Saibari en dus weg was uit het centrum speelde Boscagli diep op Lozano doe gelijk Saibari diep stuurde. De Marokkaans international gaf een voorzet op Luuk de Jong die de bal in de verre hoek achter Ramaj schoot.

Vlak voor rust nog een kans voor Ajax voor Berghuis na een aanval via Hato en Brobbey, maar de spits had buitenspel gestaan. Het schot van de rechtsbuiten werd daarnaast ook gered door Benítez. Met 1-1 gingen beide ploegen rusten.

Na 5 minuten in de tweede helft een kans voor Berghuis voor zijn tweede van de avond, maar de bal werd tegen Dest aangeschoten.

Aan de andere kant werd Ramaj aan het werk gezet door Bakayoko, maar met een knappe redding wist de Duitse doelman een voorsprong voor PSV te voorkomen. Luuk de Jong was uit een corner nog dichtbij een goal, maar kopte op de lat. Een paar minuten later kopte de Jong net naast.

Aan Amsterdamse kant kon Brobbey door na een pass van Berghuis, maar de spits schoot ruim naast. Na 74 minuten ging Steven Berghuis naar de kant en kwam Benjamin Tahirović in de ploeg.

10 minuten voor tijd een grote kans voor Kenneth Taylor. Een mooie dieptepass van Sosa kwam via Hato bij Brobbey, die de bal klaarlegde voor Taylor. De middenvelder schoot echter ruim over.

Ramaj mocht nog in actie komen op een schot van Saibari, maar het schot was makkelijk te vangen. Een paar minuten later een redding van Ramaj op een schot van Patrick van Aanholt en de doelman was op tijd voordat Bakayoko een kans op de rebound kreeg. Ramalho was dicht bij winst voor de Eindhovenaren, toen hij uit een hoekschop voor Ramaj kwam maar de bal naast de goal kopte.

In de eerste minuut van de blessuretijd was Taylor ook dicht bij het winnende doelpunt na een combinatie met Brobbey, maar Benítez redde op zijn inzet. Uit de hoekschop een hard schot van Šutalo, maar de bal ging huizenhoog over.
In de laatste minuten ook nog een kans voor Tahirović, maar ook zijn inzet ging uiteindelijk niet op doel. De laatste kans was voor Hato die inkopte, maar Benítez keerde.