Transparent
Inloggen
Sluiten

'RvC Ajax alsnog akkoord met transfer Julian Rijkhoff'

1 februari 2024 10:59 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"RvC Ajax alsnog akkoord met transfer Julian Rijkhoff"; image source: Pro Shots

De Raad van Commissarissen is alsnog akkoord gegaan met de komst van Julian Rijkhoff. Dat meldt De Telegraaf. Donderdagmiddag zal de spits medisch gekeurd gaan worden. Met Borussia Dortmund is een akkoord bereikt over een transfersom van 1,5 miljoen euro plus bonussen, terwijl Rijkhoff tot de zomer van 2028 kan gaan tekenen bij Ajax.

Voor de RvC was de transfer een principekwestie. Na afgelopen transferperiode werd de afspraak gemaakt dat er eerst spelers moesten vertrekken voordat er nieuwe spelers konden worden gehaald. Uiteindelijk ging de clubleiding toch akkoord omdat de transfersom van 1,5 miljoen euro in termijnen kan worden betaald, terwijl er ook meerdere clubs hoopten de deal te kunnen komen.

Daarnaast speelt er nog altijd iets rond Jorge Sanchez, Francisco Conceiçao en Anass Salah-Edinne, waardoor Ajax besloot om de deal nu al proberen af te ronden. Rijkhoff zal in eerste instantie zijn minuten bij Jong Ajax gaan maken in de Keuken Kampioen Divisie.

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

rijkhoff julian rvc conceicao dortmund edinne francisco jong jorge principekwestie salah sanchez telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Ik begin een beetje te voelen wat een Feyenoord supporter gevoeld moet hebben.
In termijnen 1,5 miljoen betalen, armoe troef nu dankzij onze vage oosterbuur die het geld er in een paar maanden doorheen gejast heeft.
Wie akkoord gegaan zijn met zijn aanstelling moeten een stadionverbod krijgen.
+3/-0

3 maanden geleden
Misschien gaat Salah-Eddine naar Twente, weet niet zeker, maar ik las vanochtend inderdaad dat Rijkhoff rond was! Verder niks anders zag ik per se bevestigd. Het is inderdaad een beetje armoede waarin we zitten, maar gelukkig wordt het terughalen van een jonge spits voor een schappelijke prijs niet geblokkeerd. Ik ben benieuwd naar de bonussen en doorverkoop clausule, want Dortmund zal vast ook rijker willen worden, maar evengoed moeten wij hier ook beter van gaan worden. Welkom thuis, Julian!
+1/-0

3 maanden geleden
Indirect geeft je hierdoor wel een beetje de boodschap van: je mag best vroeg vetrekken, want we kopen je wellicht wel weer terug. See you in 2026, Misehouy.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Eigenlijk is daar ook niets mis mee. Je hebt maar elf plakken die je kan invullen op het veld en je kan niet iedereen onder contract hebben. Als je te veel spelers hebt op 1 positie kan je verhuren (meestal ook verlies gevend), maar ook verkopen. Terugkopen lijkt misschien iets meer te kosten, maar je weet wel wat je in huis haalt, ze kennen het Ajax spelletje en je hebt geen risico als ze geblesseerd/ uit de gratie raken of niet goed genoeg blijken te zijn. Ik heb liever spelers die intrinsiek voor Ajax willen spelers dan spelers die bang zijn dat ze elders niet aan de bak komen.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa steijn sutalo zucht