Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax geeft groen licht voor transfer Anass Salah-Eddine'

27 januari 2024 15:35 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax geeft groen licht voor transfer Anass Salah-Eddine"; image source: Pro Shots

Anass Salah-Eddine heeft toestemming gekregen om te mogen vertrekken bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf. De linksback heeft bij Ajax geen perspectief op speeltijd en staat in de concrete belangstelling van zowel FC Utrecht als een club uit Italië. Zelf heeft Salah-Eddine de voorkeur voor een club in het buitenland.

Ajax hoopt bovendien dat Jorge Sanchez in de komende week nog wordt verkocht. Hij kan voor 3 miljoen euro naar Cruz Azul vertrekken, maar hij wordt momenteel verhuurd aan FC Porto. De Portugezen willen nog echter niet meewerken met het ontbinden van het huurcontract. Volgens Portugese bronnen zou de mogelijkheid om de optie tot koop eerder te kunnen lichten op Francisco Conceição de sleutel hierbij kunnen zijn.

De club wil de miljoenen die dan zouden binnen komen gebruiken om Julian Rijkhoff terug te halen naar Amsterdam. Ajax is nog altijd in gesprek met Borussia Dortmund, maar heeft nu weinig te besteden. Transfers van het drietal zouden Ajax hiermee kunnen helpen, terwijl de spits zelf een terugkeer ziet zitten.

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

salah groen azul conceicao cruz dortmund francisco jorge julian porto rijkhoff sanchez sleutel telegraaf utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
"Volgens Portugese bronnen zou de mogelijkheid om de optie tot koop op Francisco Conceição de sleutel hierbij kunnen zijn."

Om de optie tot koop wat? Dat Chico daadwerkelijk gekocht wordt door Porto? En daarom zou Porto akkoord kunnen gaan met Sánchez zijn huurperiode vroegtijdig te laten beëindigen? Om salariskosten te besparen welke gebruikt kunnen worden om Chico te kopen? En Ajax wilt zó graag nu al 3 miljoen euro én Chico (én Salah-Eddine) verkopen om Rijkhoff te kopen?

Ugh, los van Rijkhoff zelf, zie ik heel veel slecht transferbeleid hier.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Bron is telegraaf. Ik zou het niet geloven…
+2/-0

 
5 maanden geleden
Dat Ajax Salah-Eddine toestemming geeft om te vertrekken, is iets wat ik hoop dat ik mag geloven. Alleen jammer dat we Chico nagenoeg volledig kwijt zijn en ik vraag me af of het wel zo verstandig is om nú al Sánchez te verkopen t.o.v. het seizoen uit laten spelen bij Porto, om dan verder te kijken.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Er is een clausule opgenomen bij 25 wedstijden van minimaal 45 minuten een verplichte koop.
Geen verplichte verkoop.
Dus naar mijn inzien, maar wie ben ik, is het een eenzijdige clausule en is Ajax niets verplicht.
Ze zullen waarschijnlijk de koop willen doordrukken en daarbij Sachez als pressiemiddel gebruiken.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
25 wedstrijden alle competities? Dan zit hij al op 20, anders 11 als enkel de competitie telt. Ik lees 10 miljoen euro!!! Zijn ze gek bij Ajax?????? Chico zo van de hand doen...pijnlijk!!!!!!

Chico is vanaf het begin altijd al een favoriet van mij geweest en heb hem altijd een goede aankoop genoemd. Ik zie het in hem zitten; heb altijd in hem geloofd. De toenmalige trainer gaf Chico geen plekje in de selectie en nu ... voor 10 mio ... hij is weg. Porto blij.
+1/-0

 
nieuws-redacteur 5 maanden geleden
Wat ik gelezen heb tellen wedstrijden pas als hij minimaal 45 minuten in actie komt. Dus veel van die 20 wedstrijden tellen helaas niet mee. Of alle wedstrijden of alleen competitie tellen weet ik niet, maar mijn aanname is dat alles telt. Als het maar minimaal een helft is.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Helaas???
+1/-0

5 maanden geleden
Ik hoop voor Anass dat hij een leuke club vindt en dat ze hem dan als middenvelder gebruiken want daar komt hij het beste tot zijn recht. Een rechterrijtje club in Spanje of Italië zou hem waarschijnlijk goed passen.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom bergwijn boomen brobbey chico depay dumfries elsimao farioli frankrijk frimpong gaaei gakpo kiki koeman kroes mannsverk mislintat reijnders rijkhoff rosario schouten sevic simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst