Transparent
Inloggen
Sluiten

'Bod op Chuba Akpom door Ajax van tafel geveegd'

27 januari 2024 15:30 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Bod op Chuba Akpom door Ajax van tafel geveegd"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Ajax een bod op Chuba Akpom direct heeft afgewezen. Het Franse Lille wilde een bedrag neerleggen dat in de buurt kwam van wat Ajax afgelopen zomer voor de spits betaalde, maar dat was voor de club onbespreekbaar. In principe mag Akpom helemaal niet vertrekken, ondanks dat ook clubs uit de Bundesliga en Premier League interesse hebben.

Akpom mag daarom alleen vertrekken indien de absolute hoofdprijs wordt betaald. Een huurtransfer is ook mogelijk, maar alleen indien hier een verplichte koop aan vast zit. Veel clubs in Engeland kunnen momenteel niet investeren vanwege de Financial Fair Play-regels en dat zou vanaf juli weer makkelijker zijn.

Meer op Telegraaf.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

akpom chuba geveegd bundesliga engeland hoofdprijs huurtransfer lille telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Ze zijn helemaal gek bij Ajax! Als je break even kan draaien op deze parodie op een Ajax voetballer moet je dat DIRECT doen.

Er is nooit meer een andere club die zo gek is om dat te betalen.
Gevalletje bod op Neres van 42 miljoen afwijzen en 9 maanden later voor 14 miljoen verkopen of 50 Miljoen van Monaco op Dolberg afwijzen en 10 maanden later voor 20 miljoen verkopen. Kansloos!
+2/-4

 
6 maanden geleden
Stel, je doet hem min of meer break even van de hand... en dan? Het is niet alsof we echt lekkere back-up hebben voor Brobbey. Misschien dat het bespreekbaar wordt op het moment dat Rijkhoff zou komen, maar voor die tijd: wat zijn de alternatieven voor Akpom? En linksom of rechtsom, tot nu toe schiet-ie er met enige regelmaat een balletje in. Laat dat voor nu maar even zwaarder tellen in plaats van het feit dat het geen typische Ajax-voetballer is.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Ja, inderdaad. Waarom break even willen spelen op een speler wie een hoog rendement heeft? Brobbey en Akpom zijn onze enige spitsen. Je moet écht met iets goeds kunnen komen als je Akpom deze maand wilt verkopen. Break even spelen is daar niet voldoende voor. Het hele middenveld, de vleugels, verdediging op Hato na... oké, eigenlijk zijn Hato, Ramaj, Brobbey en diens stand-in annex aanvalspartner Akpom de enige vier lichtpuntjes dit seizoen. En op Hato na, moesten we daar nog geduld voor hebben ook.
+2/-0

 
6 maanden geleden
"Als je alles van tevoren wist, dan kwam je met een dubbeltje de wereld rond".
Je hebt gelijk dat Akpom niet Ajax waardig is maar:
A. Akpom is een Ajax speler en die leveren meer op dan een speler van een andere club.
B. Zijn statistieken zijn geweldig.
Het spel is nog maar net op de wagen.
+1/-0

6 maanden geleden
Zit niet bij de selectie tegen Heracles. Is hij (ook) al geblesseerd of speelt er nu toch iets concreets?
+1/-0

6 maanden geleden
Voor iedereen die roept ojee straks Akpom weg.

Antwoord: Kalokoh. Kan mooi dit (verspilde) seizoen minuten maken. Prima jonge heel talentvolle spits! Helemaal voor dit seizoen.

Klaar.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Een vleugelaanvaller die uit nood in de spits speelt en (vooralsnog) het niveau in de KKD niet aan kan klinkt als een briljant plan om als tweede spits bij het eerste te halen :denk
+3/-0

 
6 maanden geleden
Hmmm. Okay. Goed punt.

Dan doen we het zo.

Ach man dan ga je toch rouleren. Kalokoh op de vleugel en Bergwijn in de spits. Je moet dan alleen een manier van voetballen wat anders doen.
Als je Kalokoh niet laat oefenen in de Eredivisie wordt het nooit wat. En voor een vleugelspeler is de Eredivisie een hele mooie uitdaging.

Als je ziet hoe Akpom de mooiste kansen verprutst en hoe egoïstisch hij een tijdje geleden was. Pffff. Geen Ajax voetballer. Weg ermee voor goed geld en laat dus Rijkhoff maar komen.

Of nog beter Moukoko op huurbasis.

Ja ik bedoel als je toch al op de jeugd inzet trek dat plan dan ook door.

2-4 gewonnen gisteravond met louter jeugd dus ja zeg het maar.

Dan komt het ook wel weer goed me dunkt.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Je gaat nog steeds voorbij aan het feit dat Kalokoh het niveau in de KKD (nu nog) niet aan kan. Wat heeft hij op dit moment dan in hemelsnaam in de Eredivisie te zoeken?

We kunnen wel weer volledig door gaan slaan en alleen maar jeugd willen gaan opstellen. Daar kom je tegen de clubs die tegen degradatie strijden nog wel mee weg op een goede dag. Mee kunnen doen om directe Europese plekken kun je dan in ieder geval wel vergeten.

Akpom mag van mij best vertrekken, maar dan zal er een serieuze vervanger voor terug moeten komen. En dat is dus niet iemand die in de KKD al niet mee kan. Een speler huren is leuk, je hebt er alleen niks aan als het zonder optie tot koop is. Los van het feit dat voor zowel Dortmund als Moukoko zelf er geen enkel nut bij zit om een speler te verhuren die op de bank zit aan een club waar hij ook op de bank gaat zitten.

En gokken op een speler die op zijn negentiende zijn debuut in het betaald voetbal nog moet gaan maken? Laat Rijkhoff als hij komt het eerst maar eens minimaal een half jaar zien in de KKD bij Jong Ajax.

Het is overduidelijk dat Ajax veel te weinig ervaring heeft rondlopen. Dat oplossen door nog meer met jeugdspelers te gaan spelen is pure zelfmoord.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Joh het komt wel goed hè!

Henderson zit eraan te komen
Berghuis heeft ervaring
Bergwijn heeft ervaring

Sutalo zal vast en zeker snel terug zijn
Branco komt er vast en zeker ook wel aan.

Natuurlijk niet door slaan in de jeugd nee nee maar wat ik probeer te zeggen is zet die Kalokoh nou eens tussen Bergwijn, Berghuis en Borges.

Is een mooi woord voor wedijveren. Boem! Boosten dat niveau! En dan gewoon een keer tegen een kleine club laten snuffelen. Die jongen moet gewoon een keer de smaak te pakken krijgen.

Kijk waar Hlynsson vandaan kwam. Een tijdje acclimatiseren en voetballen maar. Moeilijker is het niet.

Wat wordt die jongen, Kalokoh dus, er beter van door continue een beetje mee te hobbelen met het tweede?

Kijk in tijd van Frank de Boer. Araz Ozbiliz, Kyle Ebecilio, Anwar El Ghazi en notabene Siem in de spits.

Toen kwamen we er toch ook?

Boem! In eigen huis kampioen tegen Twente.
Iets met 3 sterren en een pracht van een wedstrijd.

Dat probeer ik te zeggen nu, helemaal in dit seizoen zaaien (met dus talenten) om volgend seizoen, al is het maar alvast deels, te oogsten.

En je geeft er weer een prima signaal af richting de jeugd.

Dus ik zeg gaan met die banaan!
+1/-0

 
6 maanden geleden
Is dit nu echt serieus? Een speler die het niveau in de KKD niet aan kan wil je naar het eerste elftal halen en hem vervolgens in de Eredivisie laten spelen?

Hlynsson was een sterkhouder van Jong Ajax in de KKD. Dan ben je klaar om overgeheveld te worden en speeltijd te krijgen in de Eredivisie. Spelers die in de KKD het niveau (nog) niet aan kunnen moeten lekker daar hun minuten blijven maken. Die hebben in ieder geval niets te zoeken in Ajax 1. Dat soort spelers nu gaan overhevelen is dus wel doorslaan in het willen doorslaan met spelen met eigen jeugd.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch deadline elsimao farioli gaaei godts hato henderson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson