Transparent
Inloggen
Sluiten

Van 't Schip: "Het was vandaag niet zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden"

21 januari 2024 19:40

Trainer John van 't Schip sprak over een wedstrijd die niet zo makkelijk was als de uitslag doet vermoeden: "Je komt 1-0 voor en krijgt mogelijkheden op een grote voorsprong. Daarna komen zij op 1-1 bij een soort van comedy capers. Wij waren de bal steeds kwijt en Kramer was er als de kippen bij. Gelukkig maken wij 2-1 via Brobbey en ga je met een voorsprong te rust in. Na rust was het beter en ondanks dat we uitlopen na 4-1 krijgt RKC nog 2 kansen en daar moeten we scherper in blijven. Het hoort wellicht ook bij de jeugdigheid, want het was vandaag weer vrij jong. Ondanks dat denk ik dat we een verdiende overwinning hebben behaald."

Vandaag ontbraken Sosa, Akpom en Šutalo, waardoor Ajax met een erg jong elftal stond. Van 't Schip zei hierover: "We hebben vandaag 2 jonge nieuwe backs. Ik denk dat Tristan een goede wedstrijd speelde, totdat hij uitviel. Ar'jany had het wat moeilijk, maar hij is nog steeds aan het leren. Hij moet het op gaan pakken en we hopen dat Sosa er snel bij is zodat ze de onderlinge concurrentie aan kunnen gaan."

Brobbey scoorde twee keer en is belangrijk voor de ploeg, zo erkent ook de trainer: "De spelers weten ook steeds beter hoe ze hem moeten aanspelen en kunnen gebruiken. In die rol als aanspeelpunt is hij belangrijk, doordat hij ook rust geeft aan het team."

Tot slot sprak de trainer over "leiderschap" wat de laatste weken veel wordt genoemd rondom de transfer van Jordan Henderson. Over leiderschap sprak Van 't Schip als volgt: "Als je voorin staat is het anders dan hoe we de rol van Henderson zien. Van achteruit zie je het spel voor je en het is natuurlijker om spelers te coachen die voor je staan. Dat hebben Berghuis en Bergwijn natuurlijk mee te maken, omdat zij voorin staan."




Discussieer mee op de forums


Tags

brobbey henderson jong sosa aanspeelpunt aanspelen akpom berghuis bergwijn capers comedy jany jeugdigheid jordan kippen kramer natuurlijker rkc scherper slot sutalo tristan uitlopen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht