Transparent
Inloggen
Sluiten

Berghuis: "Ik moet meer goals maken, dus dit is een mooi begin"

21 januari 2024 19:25

Steven Berghuis scoorde zijn tweede doelpunt van het seizoen. De aanvaller scoorde zijn eerste doelpunt thuis voor de competitie dit seizoen. Dat deze pas in de tweede helft van de competitie valt is best laat, erkent ook Berghuis zelf: "Ik moet meer goals maken en dat heb ik me ook voorgenomen in de winter. Ik heb wel veel assists gehad. Vaak kom ik wel in schotpositie, maar heb ik te weinig afgedrukt. Hopelijk is dit een mooi begin. Ik wil graag scoren en belangrijk zijn."

Bij zijn doelpunt kwam de hand van Berghuis in beeld, die in het gips zat. Daarbij maakte hij een gebaar voor zijn kinderen, zo meldde Berghuis: "Vorige week heb ik een breuk opgelopen in de wedstrijd tegen Go Ahead. Dus ik heb nu een brace voor 6 weken. Tijdens de wedstrijd ging het gewoon goed. Het is wel lastiger om een tegenstander af te houden, dus ik moest wel anders spelen door die brace en moest ik meer met ruimte spelen."

Ajax kruipt weer richting de top 4, ondanks dat het spel niet altijd overtuigend is. Berghuis kijkt als volgt naar de ontwikkeling van de ploeg: "Qua resultaten doen we het goed en halen we 23 punten uit de laatste 9 wedstrijden. Vandaag kom je een ploeg tegen die met 5 achterin speelt en dan weet je dat er wat anders van je gevraagd wordt. Daarin zijn we volop in ontwikkeling. We groeien meer naar elkaar toe en gaan meer ruimtes herkennen. We zijn opnieuw begonnen met de nieuwe trainer. Dan is dit uiteindelijk het gevolg."

Deze week kreeg Berghuis met Jordan Henderson een nieuwe teamgenoot. Over die transfer zei Berghuis het volgende: "Ik denk dat het goed is als zo'n jongen erbij komt die heel veel heeft meegemaakt en weet wat er voor nodig is om prijzen te winnen. Hopelijk kan hij een puzzelstukje zijn om ons verder te brengen, maar dat kan hij natuurlijk niet alleen. Daarin zullen wij hem ook moeten helpen en kunnen we zijn ervaring goed gebruiken."




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis brace afgedrukt gips henderson herkennen jordan kinderen kruipt puzzelstukje schotpositie teamgenoot voorgenomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht