Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax zondag in eigen huis tegen RKC Waalwijk

19 januari 2024 13:24

De eerste thuiswedstrijd van 2024 is aanstaande zondag tegen RKC Waalwijk. De Brabanders kennen tot nu toe een moeilijk seizoen en staan op de helft van de competitie op een zestiende plek. Aan het eind van het seizoen zou dat play-offs voor promotie en degradatie betekenen.

Ajax speelde voor de Eredivisie 26 keer eerder een thuiswedstrijd tegen RKC en kan daarin uitstekende cijfers overleggen. Tot nu toe werd er 22 keer gewoon, 3 keer gelijkgespeeld en slechts 1 keer verloren. De grootste zege is 6-1 en dat lukte in de seizoenen 2002/2003 en 2020/2021.

Ook vorig seizoen wist Ajax te winnen. De wedstrijd begon nog moeizaam en bij rust stond de ploeg nog met 0-1 achter. In de tweede helft werd door doelpunten van Brian Brobbey, Jurriën Timber en Mohammed Kudus alsnog met 3-1 gewonnen.




Discussieer mee op de forums


Tags

rkc brobbey degradatie eredivisie kudus promotie timber

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos