Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB publiceert speeldagenkalender voor nieuwe seizoen

18 januari 2024 19:51 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB publiceert speeldagenkalender voor nieuwe seizoen; image source: Pro Shots

De KNVB heeft de speeldagenkalender voor volgend seizoen gepresenteerd. Het seizoen zal traditioneel weer beginnen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Deze wordt gespeeld op vrijdag 2 of zondag 4 augustus, afhankelijk van de Europese verplichtingen van de deelnemers. In het daaropvolgende weekend staat de eerste speelronde voor de Eredivisie op de planning.

Vanwege de nieuwe opzet van de Europese clubtoernooien zijn er komend seizoen vier midweekse speelmomenten minder om wedstrijden in te kunnen halen. Daarom zal in mei de 33ste speelronde midweeks worden afgewerkt, zodat er eerder in het seizoen een midweekse speelronde beschikbaar is voor eventuele inhaalwedstrijden.

De finale van de TOTO KNVB Beker zal worden gespeeld op maandag 21 april in De Kuip, op Tweede Paasdag. Clubs die zich dit seizoen weten te kwalificeren voor Europees voetbal zullen ook komend seizoen worden vrijgesteld van de eerste ronde van de beker. De winterstop start op dinsdag 24 december en duurt tot en met donderdag 9 januari, terwijl de laatste speelronde van de competitie op zondag 18 mei wordt gespeeld.

De speeldagenkalender is tot stand gekomen na intensieve overleggen tussen het competitiebestuur betaald voetbal en andere betrokkenen, waaronder de clubs, gemeentes, politie, ESPN en het Supporterscollectief Nederland.

Meer op KNVB.nl




Tags

knvb publiceert clubtoernooien competitiebestuur eredivisie espn gemeentes inhaalwedstrijden kuip nederland paasdag speelmomenten supporterscollectief vrijgesteld

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Wanneer de Johan Cruijff Schaal wordt gespeeld is niet enorm van belang voor ons.
+1/-0

 

Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht