Transparent
Inloggen
Sluiten

'Jordan Henderson akkoord met Al-Ettifaq over ontbinding van contract'

17 januari 2024 08:53 - The Athletic
Foto: Pro Shots

"Jordan Henderson akkoord met Al-Ettifaq over ontbinding van contract"; image source: Pro Shots

Jordan Henderson is dan toch op weg naar Ajax. Volgens The Athletic heeft de middenvelder een akkoord bereikt met Al-Ettifaq over de ontbinding van zijn contract en heeft hij Saudi Arabië al verlaten. Henderson heeft met Ajax al een principe akkoord bereikt over een verbintenis en wacht nu tot al het papierwerk is afgerond.

Volgens Voetbal International wordt er nog gesproken of Henderson voor tweeënhalf jaar tekent in Amsterdam of voor anderhalf jaar met een optie voor nog een jaar. De Engelsman brengt zelf een groot financieel offer om naar Ajax te komen, terwijl de club de financiële grenzen opzoekt. In de komende dagen moet alles worden afgerond.

Meer op The Athletic
Discussieer mee op de forums


Tags

henderson ettifaq jordan ontbinding arabie athletic offer opzoekt papierwerk saudi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Hoop dat het wat word nog. Was bij laatste jaar liverpool niet meer op zijn best.
Ach is al snel beter dan wat er nu loopt.
Nu graag 2 echte backs en een CV, maar dat zal wel niet.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Ik denk dat je veel vraagt met drie nieuwe verdedigers. Dan zal er eerst verkocht moet gaan worden om die vervolgens te vervangen.
+2/-0

7 maanden geleden
Leuke naam, als het 2020 was wellicht. Nu al lang over zn top heen, marktwaarde is nihil, dat heeft ook een reden
+2/-2

7 maanden geleden
En nu afwachten of er niet ineens veel meer kapers op de kust zijn nu bekend is dat zijn contract is ontbonden. Zeker iemand met leiderschap en ervaring en zeer nuttig voor een hoop jonge jongens en voor de ontwikkeling nodig. Is wel op leeftijd en de vraag is of hij fit blijft. Ik denk niet dat we ineens erg goed gaan voetballen nu, maar qua instelling zal het nu toch beter moeten gaan en dat scheelt een slok op een borrel, vooral tegen kleine tegenstanders. PSV en Feyn. zullen nog wel een maatje te groot zijn. Tegen Twente en AZ moeten we kunnen winnen. Eerst maar even wachten tot deze soap definitief is.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Het loopt hier altijd een klein beetje achter op de actualiteit, maar Henderson staat al gepland voor een medische keuring dus het 'meer kapers op de kust' speelt niet meer. Of nou ja, 100% zeker is niets in de voetballerij maar dit is toch wel een behoorlijke done deal.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ah kijk dat wist ik nog niet. Dat moet dus wel goed komen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Moet er geen werkvergunning worden aangevraagd eerst? Engeland is geen EU meer he...
+1/-0

 
7 maanden geleden
Zeker, maar de legal afdeling van Ajax staat er om bekend dat ze retesnel zijn. Dus die hebben vast al een aanvraag bij de overheid lopen.

(ehh..... ik denk dat ie pas over een week speelt)
+2/-0

 
7 maanden geleden
Die lezen dit nu en denken; Oja ff gauw nog een aanvraag inschieten. Doe dat dan meteen ook voor de Conference League. Weet je nog toen met Haller
+3/-0

7 maanden geleden
Het is een naam, maar goed of hij ons kan helpen moet nog maar blijken. Zat gisteren te denken waar Thiago van Liverpool gebleven is. Schijnt nu lees ik een aflopend contract te hebben. Zon type lijkt me eerder geschikt voor het spel dat we nastreven.
+2/-0

7 maanden geleden
Tsja, hoe kan je jezelf onsterfelijk maken door een legendarische club vlot te trekken.. zo'n miraculeuze wederopstanding zou wel weer fantastisch passen bij ons aller Ajax.
+2/-0

7 maanden geleden
Henderson, Fitz-Jim én Babadi? Dan hebben we ineens heel veel versterking op het middenveld.

Met Henderson, Taylor, Tahirovic en Fitz-Jim voor #6 en 8; met Van den Boomen, Mannsverk en Vos momenteel geblesseerd. Babadi en Hlynsson op #10; met Misehouy nog bij JA. Berghuis tel ik voor het gemak als rechtsbuiten, maar kan natuurlijk ook op 10.

Gezien de vele blessures zo gek allemaal nog niet. Dan kan je einde seizoen bekijken wat je met een aantal spelers wilt gaan doen. Rensch kan dan weer volledig op de verdediging focussen, hoewel hem soms op het middenveld postureren, ik zeker een prima noodoplossing vond. Dan kon Gooijer ook eventueel wat speeltijd krijgen, als alternatief voor Gaaei.

Medic ben ik wel klaar mee. Als je geen Sutalo of Rensch rechtscentraal zet, dan liever een JA-speler zoals Aertssen.

Terug bij Henderson: als hij komt, dan hoop ik dat zijn vele ervaring en werklust het nodige verschil gaat maken voor de hele ploeg.
+3/-0

7 maanden geleden
Ik hoop op een Poulsen effect.
Was een echte held voor mij.
Hoe die het meest irritante middenveld ooit van PSV in zijn eentje kapot speelde.
Ik zie van Bommel nog huilend op de grond zitten.
+7/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Ja leuk. Maar beter iemand voor de toekomst. Een jonge speler die kan groeien en zich kan ontwikkelen. Geen ouwe knar die richting de 35 gaat.

Vond hem het laatste jaar in Engeland al niet zo goed meer....
+4/-2

 
7 maanden geleden
Mag ik je nog even helpen herinneren aan de laatste 2 oude knarren die we binnenhaalde? Beide speelde wel als linksback en linksbuiten, maar daar hebben we enorm veel te danken. Ook schone was op z'n oude dag nog waardevol. Geen van deze 3 heeft de aanvoerdersband gedragen van een topclub als Liverpool. Hij zal niet meer op z'n best zijn, maar ik kan mij niet voorstellen dat hij geen waardevolle speler gaat worden voor het niveau dat we nu spelen. Terug naar het oude gewenste niveau zal toch nog minimaal 2 a 3 jaar duren ben ik bang.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Jij bedoeld zo'n jonge speler als Tahirovic, Taylor of Hlynsson?
+3/-0

7 maanden geleden
Niemand weet natuurlijk precies hoe Henderson er exact voor staat. Ik gooi er gewoon nog een wishfull thinking tegenaan, bij de vorige ging het ook goed.
Henderson is een werkpaard die tussen alle Premier League sterren wel tot voetballer van het jaar gekroond werd. Dat was een paar jaar geleden dus er zal ongetwijfeld een beetje sleet op zitten dat wel. Maar ondanks die sleet zal het ongetwijfeld beter zijn als die drie die het middenveld vormden de laatste tijd want die werden tot en met Hercules weg gespeeld. Welkom Jordan en laat in ieder geval maar zien dat alles met keihard werken begint dan komt er in ieder geval een beetje balans op het middenveld. Dat mooi weer voetbal van die middenvelders dat hebben we nu wel gezien.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch deadline elsimao farioli gaaei godts hato henderson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson