Transparent
Inloggen
Sluiten

Remko Pasveer: 'Veel nieuwelingen hebben niet het niveau dat Ajax ambieert'

13 januari 2024 13:14 - Het Parool
Foto: Pro Shots

Remko Pasveer: "Veel nieuwelingen hebben niet het niveau dat Ajax ambieert"; image source: Pro Shots

Tegenover Het Parool heeft Remko Pasveer hard uitgehaald naar het huidige niveau van Ajax. "Veel nieuwelingen hebben niet het Champions Leagueniveau dat Ajax ambieert. En ze snappen de club niet", aldus Pasveer. "Ik kwam naar Amsterdam toen de club op een heel hoog niveau speelde en de halve finale van de Champions League op een haar na verloor."

Pasveer gaat verder: "Ik ben geen Ajacied, maar ik heb me de waarden van de club proberen eigen te maken. Over hoe je voetbalt, hoe je traint, hoe je met elkaar omgaat en hoe je je manifesteert naar de buitenwereld. Die blauwdruk moet je eigenlijk doorgeven aan de nieuwe jongens die erbij komen. Maar als je alleen al in één transferzomer meer dan tien spelers krijgt die de club niet kennen, gaat je identiteit kapot."

Vorig seizoen merkte de doelman al dat het verval intrad. "Toen zaten we weleens bij elkaar met wat oudere spelers en zeiden we: we verliezen de grip op de groep. Wij konden de norm niet meer bepalen", zo geeft hij aan. "Het is natuurlijk goed dat Ajax doorselecteert en verjongt, maar je moet wel een bepaalde kwaliteit en professionaliteit in de club behouden. Dat is de belangrijkste functie van een technisch directeur. Je moet de juiste kwaliteiten en karakters verzamelen."

Over zijn eigen toekomst kan Pasveer nog niets zeggen. Zijn contract loopt na dit seizoen af. "Ik heb nog niets vernomen over mijn sportieve toekomst. Ik weet ook niet wie dat nu bepaalt. Onder Overmars zou ik al lang duidelijkheid hebben gehad", zegt hij daarover. "Maar Ajax heeft heel lang geen technisch directeur gehad, en vervolgens kwam er in de persoon van Sven Mislintat iemand die Ajax niet kende en verkeerde keuzes maakte."

Meer op Het Parool




Discussieer mee op de forums


Tags

pasveer ambieert nieuwelingen remko blauwdruk doorgeven doorselecteert identiteit intrad karakters leagueniveau manifesteert mislintat norm overmars professionaliteit transferzomer verjongt vernomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
En dat roept een 40 jarige.
Als Ajax op niveau was geweest dan had hij geen contract bij Ajax.
Dus vooral hij zou blij moeten zijn met deze situatie.
Wat kennen de mensen toch veel leren van Van Praag.
Die trapt er iemand (Hendriks) uit, maakt goede afspraken over natrappen/beschadigen van Ajax en laat de man door de voordeur vertrekken.
+4/-4

 
4 maanden geleden
Moet dat nou zo?
Pasveer is speler van Ajax én heeft het gewoon goed gedaan bij en voor onze club.
Dat verdient respect.
Nog los daar van, leeftijd is maar een getal.
+9/-3

 
4 maanden geleden
En dan mag je niet zeggen dat ook hij niet goed genoeg is?
+6/-2

 
4 maanden geleden
Nee, niet met hetgeen hij bij Ajax gepresteerd heeft.
Of zijn 'we' dat alweer vergeten?
+4/-3

 
4 maanden geleden
Het gaat toch over het nu? Ook hij heeft niet (meer) het Champions League niveau dat Ajax ambieert.

En die sneue sneer weer aan het eind mag je best achterwege laten.
+5/-2

 
4 maanden geleden
Hij heeft meer recht van spreken dan supporters die van een afstand van alles roepen. Hij zit er midden in en trekt nogmaals aan de noodklok.
+9/-1

 
4 maanden geleden
Zijn contract gaat zeer waarschijnlijk niet verlengd worden, maar wat hij zegt is toch gewoon waar.
+6/-1

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Wat Steijn zei over de selectie is ook waar wat hem terecht niet in dank is afgenomen.
Daarmee schaad je het vertrouwen van de spelers nog verder.
Ajax is alleen gebaat bij rust nu en niet met commentaar van spelers die bij Gods gratie nog een salaris ontvangen van hun broodheer Ajax.
Wat denk jij dat dit met de sfeer in de kleedkamer doet?
Ik zit net een bericht te lezen van Gaaei, mist ook het niveau van Ajax, waar hij hand in eigen boezem stopt maar beloofd om er alles aan te doen om een betere 2e seizoenshelft te draaien.
Wat denk je wat zo'n interview van Pasveer nu met hem doet?
Positief zijn, elkaar steunen en coachen is waar Ajax mee gebaat is nu.
Commentaar op spelers geven terwijl je zelf niet speelt is wel erg goedkoop.
+2/-3

4 maanden geleden
De mentaliteit van de jongere gasten, eigen jeugd én aankopen, is al een paar jaar zichtbaar een dalende lijn. Ten Hag en een paar spelers wisten dat nog grotendeels te verbloemen door er bovenop te zitten. Trainers als Schreuder en Steijn die de spelers het zelf uit laten zoeken en een waardeloze zak hooi als aanvoerder die fysieke gezondheid puur en alleen de verantwoordelijkheid van het individue noemt zijn dodelijk.

Maar dat nieuwe aankopen niet gelijk het niveau hebben voor de CL is niets nieuws. Spelers die dat niveau wel hebben zijn slechts incidenteel haalbaar voor Ajax. Spelers ontwikkelen tot CL niveau en ze vervolgens zien vertrekken is het lot van clubs als Ajax.
+2/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht