Transparent
Inloggen
Sluiten

Chuba Akpom: 'Sommige managers weten beter hoe je een groep moet managen'

10 januari 2024 10:00 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Chuba Akpom: "Sommige managers weten beter hoe je een groep moet managen"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International heeft Chuba Akpom uitgehaald naar Maurice Steijn. De spits kreeg geen enkele uitleg waarom hij niet speelde. "Dat is voetbal, blijkbaar. Sommige managers weten iets beter hoe je een groep moet managen, sommigen niet", aldus Akpom. "Misschien komt dat ook met ervaring. Dat weet ik niet. Maar ik heb nooit enige uitleg gekregen. Dat geldt voor veel van de nieuwe spelers, trouwens."

Ook de verhalen van Maurice Steijn dat dit niet de spelers waren die hij wilde hebben hielpen niet mee. "Of wat hij ook precies heeft gezegd, na die wedstrijd tegen Fortuna. Ik bleef maar verhalen horen over frictie tussen de manager en de technisch directeur… Om eerlijk te zijn zorgde dat in ieder geval bij mij voor grote spanning", zegt hij daarover. "Ik kan wel zeggen dat we dat allemaal voelden. We komen naar de training en denken dat we een manager hebben die ons graag wilde hebben, een manager die ons wil helpen om beter te worden, maar dan lees je die uitspraken... Dat is niet fijn, dat is helemaal niet fijn."

Alles veranderde toen John van 't Schip werd aangesteld als trainer. "De nieuwe trainer bracht een positieve vibe en frisse energie, vanaf de eerste training voelde iedereen zich weer alive. We hadden eindelijk weer wat hoop", zegt hij daarover. "Een manager die weet hoe hij wil spelen, een manager die práát met zijn spelers, op een manier waaruit blijkt dat hij het beste uit zijn spelers wil halen. Dus dingen begonnen meteen te veranderen, dat zag je ook aan de resultaten."

Ondanks dat andere clubs belangstelling hebben getoond, wil hij niet vertrekken uit Amsterdam. "Ik voel echt dat dit nog een succesverhaal kan worden voor mij bij Ajax. Ik moet gewoon gaan spelen. Alles wat ik tot nu toe gedaan heb is in gelimiteerde tijd geweest", reageert hij daarop. "Stel je voor dat ik alles zou gaan spelen, ik heb het gevoel dat ik dan echt een succesvolle tijd kan hebben hier. Dat zou me echt heel blij maken, want de fans zijn ongelooflijk."

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

akpom chuba managers maurice steijn alive fortuna frictie succesverhaal vibe voelden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Het verschil tussen Steijn en Van 't Schip is dat Steijn met een andere verwachting betreffende de aankopen is begonnen en na het aankopen van 2e divisie en reserve spelers teleurgesteld en dus gefrustreerd rondliep.
Fout, je moet er het beste van maken maar ook menselijk.
Toen Van 't Schip begon wist hij dat hij het met deze spelersgroep moest gaan doen en heeft dat geaccepteerd dus sta je er anders in.
Het stukje ervaring waar Akpom het over heeft mag hij op zich zelf reflecteren.
Iemand met levenservaring trapt niet na Akpom.
Wat nou als je de 2e helft van het seizoen niet naar je wens gebruikt wordt is Van 't Schip dan ook een slechte manager?
Er is maar één regel in het voetbal, de beste speelt.
+3/-1

4 maanden geleden
Ach jij mag ook wel wat scherper voor de goal worden of beter het overzicht bewaren.
+1/-2

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Moet je die kritiek niet op de insta van Brobbey gaan plaatsen?

Akpom één doelpunt iedere 74 minuten.
Brobbey één iedere 157 minuten.

En Akpom had slechts 1/3 van de speeltijd van Brobbey, vaak als invaller als het schip al half gezonken was.

Maarja Brian is eigen jeugd dus dan tellen prestaties niet, alleen het "AJAX D-N-AAAAA"!!!
+5/-4

 
4 maanden geleden
appels met peren vergelijken.
rendement is inderdaad hoger van Akpom, maar daar zitten ook meer blunders van keepers bij dan bij de goals van Brobbey. Daarnaast wordt Akpom vaak ingebracht met vele andere aanvallers om hem heen, waardoor hij minder rugdekking krijgt ten opzichte van Brobbey. Ajax speelt die laatste minuten ook altijd veel meer op de aanval, om iets te kunnen forceren (helaas).

Daarnaast gaat dit artikel niet over Brobbey, dus logisch dat hier geen kritiek geleverd wordt op hem.
+4/-0

 
4 maanden geleden
Had het niet beter kunnen verwoorden.
Daarbij graag de asisten van Brobbey meerekenen. En Brobbey is stuk jonger.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Is een doelpunt na een blunder van de keeper minder waard dan zonder blunder?
Over appels en peren gesproken.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Blunders van de keeper. Tja je zou ook kunnen zeggen dat je fouten afdwingt als je niet net als Brobbey de ballen recht op de keeper schiet. En dat tientallen keren per seizoen.

Bij artikelen over Brobbey wordt ook de rest van de selectie erbij gesleept (meestal als excuus).
+1/-1

4 maanden geleden
Maurice Steijn is veel en veel te licht voor Ajax. Een leuke peoplesmanager voor maximaal middenmoot Eredivisie, that's it. Een club als Ajax is vele malen te groot voor hem, in alles.
+2/-1

4 maanden geleden
Klopt en sommige spelers zijn gewoon beter dan de ander.
+1/-0

4 maanden geleden
Drie keer vrij voor de keeper de bal niet in de goal tegen AEK, Dat moet wel heel erg zijn geweest wat Van 't Schip heeft gezegd die avond dan.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht