Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax gaat voor megastunt en wil Jordan Henderson'

9 januari 2024 14:35 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax gaat voor megastunt en wil Jordan Henderson"; image source: Pro Shots

Volgens onder meer Voetbal International wil Ajax stunten en Jordan Henderson naar Amsterdam halen. De clubleiding is al in gesprek met de 33-jarige Engelsman. De middenvelder weet dat hij financieel flink zal moeten inleveren als hij naar Ajax komt, omdat hij momenteel in Saoedi Arabië speelt en naar verluidt ongeveer 15 miljoen euro verdient per jaar.

Henderson wil echter weer terugkeren naar Europa. Hij wil bovendien komende zomer met Engeland deelnemen aan het EK en verwacht dat de kans op een plek in de selectie groter zal zijn als hij bij Ajax speelt in vergelijking met een club uit het rechterrijtje van de Premier League.

De 81-voudig international van Engeland maakte vooral furore als speler van Liverpool, waar hij 12 seizoenen speelde en uiteindelijk 492 officiële wedstrijden voor speelde. In zijn laatste seizoenen was hij bovendien de aanvoerder van de Engelse topclub.

Desondanks maakte hij afgelopen zomer voor een transfersom van 14 miljoen euro de overstap naar Al-Ettifaq in Saoedi Arabië. Daar wil hij nu echter weer vertrekken. In Engelse media verscheen afgelopen week al het gerucht dat hij zelfs bereid zou zijn om zelf zijn contract af te kopen.

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

henderson jordan arabie engeland megastunt saoedi ettifaq furore liverpool rechterrijtje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden (gewijzigd)
Hij verdient 15 miljoen per jaar, gaat zelf zijn contract afkopen om voor misschien 2 miljoen per jaar in één team met Sosa, Tahirovic en Forbs te voetballen?
Ja en ik wil Beyonce trouwen.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Mag ik op je bruiloft komen?
+3/-0

 
4 maanden geleden
Jullie zijn allemaal welkom en gratis drinken.
Er is wel een dress-code.
+1/-0

4 maanden geleden
Mooi verhaal. Verdient 15 miljoen per jaar. Ik geloof best dat hij een stap terug wil zetten, maar van 15 naar 2 a 3 miljoen is wel een flinke stap.

Daarnaast zal hij ook sportief kijken en op dit moment staat er geen team om hem heen waar hij sportief vooruit mee kan.

Geloof hier niet zo in
+1/-0

 
4 maanden geleden
Volgens Sporza verdient hij wekelijks 800.000 euro, dat komt neer op een jaarsalaris van 42 miljoen. Geen idee waar die 15 miljoen vandaan komt, dat had hij volgens mij al bij Liverpool.
+1/-0

4 maanden geleden
Hij verdient 800.000 euro per week volgens Sporza (https://sporza.be/nl/2024/01/09/gevangen-in-een-gouden-kooi-vedetten-willen-saudi-arabie-al-verlaten-maar-belastingbom-maakt-exit-moeilijk~1704796694140/link), wat neerkomt op een jaarsalaris van 42 miljoen euro. Dat is geen water bij de wijn meer doen, dat is wijn vervangen door een glas water en daar dan wat druppels regenwater in gooien.

Mensen die dit geloven zijn van het padje af. Na Mike Verweij die te pas en te onpas erop los zit te fantaseren, beginnen ze bij VI ook al.

Is er nog 1 sportjournalist tegenwoordig die wel betrouwbaar is?
+3/-0

4 maanden geleden
Het argument zou zijn dat hij in beeld wil spelen voor het EK. In beeld spelen en Eredivisie gaan alleen niet samen en al helemaal niet voor Engelse volgers.
+1/-0

4 maanden geleden
Het Sprookjesbos is toch in Kaatsheuvel?
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht