Transparent
Inloggen
Sluiten

John van 't Schip: 'Wij zijn nog geen elftal dat op papier wedstrijden kan winnen'

5 januari 2024 19:38 - VI.nl
Foto: Pro Shots

John van "t Schip: "Wij zijn nog geen elftal dat op papier wedstrijden kan winnen"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International heeft John van 't Schip teruggeblikt op de laatste week van de eerste seizoenshelft. Ajax blameerde zich tegen PEC Zwolle en Hercules, terwijl hij in Australië zat vanwege de bruiloft van zijn zoon. "Ik had af en toe telefonisch contact", aldus Van 't Schip. "De wedstrijd tegen PEC Zwolle was bij ons 3 uur ’s nachts. Die nacht voordat Davey ging trouwen. Ik was het niet van plan, want ik dacht: Als ik slaap, slaap ik, maar ik werd wakker, een half uur voor de wedstrijd begon. Dan slaap je daarna natuurlijk niet meer echt. Dus ik heb live een soort radioverslag gevolgd, in bed."

Hij vond het daarom ook zonde dat het niet lukte om het gat naar AZ en FC Twente te verkleinen. "Dat geeft ook wel aan dat wij nog niet zover zijn", zo geeft hij aan. "Dat bleek ook wel tegen Hercules, dat wij een elftal zijn dat zichzelf optimaal moet voorbereiden voor elke wedstrijd. Wij kunnen helemaal niet zo denken, dat je op papier een wedstrijd kunt winnen. Zo’n elftal zijn wij nog niet."

Hij had nooit aan zien komen dat het zelfs tegen een derdedivisionist mis kon gaan. "Daar hebben we het over gehad voor het trainingskamp begon, omdat je dat ook gewoon moet bespreken. Dat is toch gewoon een kwestie van instelling geweest. Dat was gewoon niet goed, daar is geen andere verklaring voor", zegt hij daarover. " Ja, daar ben ik wel boos over geworden. Of teleurgesteld. Omdat je daarmee jezelf zoveel tekort doet. Je kunt een prijs winnen, daar ben je voetballer voor. Het is de kortste weg naar een prijs. Je kunt Europees voetbal afdwingen. Voor de club is het gewoon belangrijk, voor de uitstraling, voor alles. Je ziet wat er nu gebeurd is, je gaat de hele wereld over, omdat je verliest."

Meer op VI.nl




Tags

hercules pec australie blameerde bruiloft davey derdedivisionist kortste kwestie nachts radioverslag trainingskamp trouwen twente uitstraling voorbereiden wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos