Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax wil verdedigende middenvelder met ervaring, voetballende kwaliteiten en vooral leiderschap'

5 januari 2024 13:29 - AD Voetbal podcast
Foto: Pro Shots

"Ajax wil verdedigende middenvelder met ervaring, voetballende kwaliteiten en vooral leiderschap"; image source: Pro Shots

Ajax wil in deze maand een verdedigende middenvelder gaan toevoegen aan de selectie. In de AD Voetbal podcast geeft clubwatcher Johan Inan meer uitleg wat voor type speler de club zoekt. "Ze hebben de profielschets voor zichzelf heel helder uitgeschreven. Ze willen een speler met ervaring, iemand die al behoorlijk wat wedstrijden in een topcompetitie in de benen heeft. Een verdedigende middenvelder met het liefst ook voetballende kwaliteiten, maar vooral ook echt leiderschap kan toevoegen aan de selectie", aldus Inan.

Marten de Roon was een van de spelers die in beeld was. "Maar daar twijfelen ze dus aan die leiderschapskwaliteiten. Qua positie en het feit dat hij een Nederlander is, komt hij zeker in aanmerking", zo geeft Inan aan. "Ze zoeken een kartrekker, iemand die de boel op sleeptouw neemt en verbaal continu aanwezig is. Ajax hoopt voor die positie een topper aan te trekken om een kleine inhaalslag te maken."

Pierre-Emile Højbjerg van Tottenham Hotspur werd gezien als de droomkandidaat. "In de tijd van Erik ten Hag zaten ze al achter hem aan, maar toen koos hij voor Tottenham. Ze dachten nu een goede kans te maken, maar al snel bleek dat hij heel prijzig was en ging hij ook best veel spelen", zegt de clubwatcher daarover. "Hij blijkt niet haalbaar en door zijn naam hebben ze een streep gezet. Ze zijn nu de markt verder aan het afstruinen om te kijken of er in een topcompetitie nog een geweldige kandidaat rondloopt."

De komst van een middenvelder lijkt de enige transfer te worden deze maand. "De financiële middelen lopen op dit moment niet over om een speler te halen die Ajax in een klap beter maakt", legt Inan uit. "Voor Ajax is het ook vervelend dat ze dachten dat ze met Branco van den Boomen een aardige oplossing hadden, maar hij raakte geblesseerd. Daarachter zit Silvano Vos, een jongen waar al heel lang hoog van wordt opgegeven en die raakte ook geblesseerd. Dan heb je ook nog een aankoop van Sven Mislintat, Sivert Mannsverk. Hij raakte vrij snel na zijn zwakke debuut geblesseerd. De verwachting is dat hij er zes tot acht weken uit zou liggen, maar bijna vier maanden later is hij niet eens mee naar het trainingskamp. Daar kunnen ze nu ook nog niks mee aan. Voor die positie mis je dus al drie spelers. Je hebt alleen nog Benjamin Tahirović, maar die is veel te wisselvallig en nog flegmatiek."

De financiële mogelijkheden voor Ajax deze maand zijn zeer beperkt. "Wat Ajax vorig jaar voor bijvoorbeeld Gerónimo Rulli betaalde zit er nu zeker niet in", reageert hij daarover. "De kans is heel groot dat ze bij een soort huurconstructie gaan uitkomen. Veel mensen zullen zeggen dat je meer risico moet nemen. Maar als je nu naar de ranglijst kijkt, kun je wel een geweldige middenvelder gaan halen, maar daarmee is nog niet gezegd dat je na de winterstop nog even over AZ en Twente klimt en alsnog de Champions League in gaat. De kans dat dat nog lukt is heel klein, dus enige voorzichtigheid is daarin wel geboden."
Discussieer mee op de forums


Tags

inan topcompetitie tottenham afstruinen benjamin boomen branco daarachter flegmatiek geronimo hag huurconstructie inhaalslag jbjerg kartrekker leiderschapskwaliteiten mannsverk mislintat opgegeven podcast profielschets roon rulli silvano sivert tahirovic topper trainingskamp twente uitgeschreven verbaal voorzichtigheid vos wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden (gewijzigd)
"Ze willen een speler met ervaring, iemand die al behoorlijk wat wedstrijden in een topcompetitie in de benen heeft. Een verdedigende middenvelder met het liefst ook voetballende kwaliteiten, maar vooral ook echt leiderschap kan toevoegen aan de selectie".
Maar die niets kost en geen salaris wil.
Want het geld is op.

Waar gaat het over?
+4/-0

7 maanden geleden
Dat wordt niet makkelijk, hoge eisen aan de speler, beperkte financiele mogelijkheden en een vrij kleine kans op het miljoenenbal volgend jaar. Welke ervaren topper met leiderschap en voetballende kwaliteiten wil op dit moment naar Ajax, maar ik laat me graag verrassen ;) Dat moet dan bijna wel een bankzitter zijn van een grote club die je kan huren en zich in de kijker wil spelen voor het EK.
+1/-0

7 maanden geleden
Dat is vrij simpel: Modric.
+1/-0

7 maanden geleden
Je kunt ook creatief oplossen door onze beste speler Hato op 6 te plaatsen. Dan moet je de Vrij ophalen bij Inter Milaan.
+1/-1

7 maanden geleden
Ik kan eigenlijk niemand bedenken die hier aan voldoet. Haal Kitolano van Sparta om meer opties te hebben op het controlerend middenveld en als nieuwe aanvoerder Eriksen óf Ziyech, wie je op 10 kwijt kunt.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis boomen branco elsimao farioli forbs godts halven hato henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst