Transparent
Inloggen
Sluiten

'Steven Berghuis wilde geen aanvoerder worden'

5 januari 2024 11:26 - #DoneDeal podcast
Foto: Pro Shots

"Steven Berghuis wilde geen aanvoerder worden"; image source: Pro Shots

Afgelopen zomer werd verrassend Steven Bergwijn benoemd tot nieuwe aanvoerder van Ajax en niet Steven Berghuis. In de #DoneDeal podcast geeft zaakwaarnemer Guido Albers aan dat Berghuis zelf helemaal geen aanvoerder wilde worden. "De rol van aanvoerder heeft hij al gehad bij Feyenoord en die wilde hij niet nog een keer. Hij wil bezig zijn met het team en het spel", aldus Albers. "Hij is vanuit zo'n rol beter dan vanuit een leidersrol. Als je jezelf die spiegel voor kunt houden, dan is dat heel goed. In de laatste weken zie je Steven ook weer een beetje opbloeien, net als de andere spelers."

Berghuis heeft het dit seizoen lastig bij Ajax als rechtsbuiten, maar dat ligt volgens Albers ook aan Anton Gaaei, die afgelopen zomer werd vastgelegd. "Ik denk dat het een hele leuke jongen is en ik vind het knap hoe hij zich hersteld heeft na deze ellende", zegt de zaakwaarnemer daarover. "Maar die jongen is nog helemaal nieuw en moet nog wennen. Als er zo'n back is, is dat vervelend voor Steven. Dan zit je helemaal aan die lijn vastgeplakt."




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis albers anton bergwijn donedeal feyenoord gaaei guido leidersrol opbloeien podcast vastgeplakt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden (gewijzigd)
Steven Berghuis kan volgens Ajax showtime naar Besiktas, naar van Bronckhorst, direct doen.
Laat het veel te weinig zien en er zijn altijd verhalen over dat hij onrust creëert. Daarbij is deze hele selectie niet goed genoeg.Berghuis is ook een grootverdiener dus mag wat mij betreft vertrekken.
En zaakwaarnemer die de schuld bij Gaaei legt, wat een clown die vent. Zaakwaarnemers zijn graaiers meer niet.
+4/-3

 
4 maanden geleden
Steven Berghuis is nog een van de spelers die het niveau van Ajax soms nog omhoog kan tillen. Onderschat niet hoe vaak Berghuis is betrokken bij een aanval van Ajax waar een doelpunt uitkomt. Hij is helaas niet constant, zitten draken van wedstrijden tussen en daar is hij soms ook medeschuldig aan. Maar als je Berghuis weghaalt, welke opties op rechts houden wij dan nog over? Besiktas zal echt niet even de portemonnee trekken en een vervanger halen zal niet goedkoop zijn. Ik zou alleen zeggen dat Ajax dit moet doen als ze Ziyech kunnen halen, die kan je eventueel als hangende buitenspeler neerzetten, maar dan is het alsnog een risico gezien zijn blessuregevoeligheid.
+5/-0

4 maanden geleden
Zou Berghuis nu aanhouden, wat is het alternatief op dit moment. Als hij voorbij wordt gestreefd door een andere speler dan zou het kunnen, maar daar is op dit moment geen sprake van.
+7/-0

4 maanden geleden
Probleem van Steven Berghuis is dat hij onnoemelijk verstand heeft van het spelletje. (geen grapje)

Dan ga je je al snel ergeren aan een Steijn en bepaalde huidige medespelers.
+6/-0

4 maanden geleden
Ik had al zo'n vermoeden (dat Berghuis geen aanvoerder wilde zijn). Dan bleef Bergwijn soort van over, maar eigenlijk niemand...

Bergwijn is geen goede aanvoerder tevens flopt hij behoorlijk bij ons als speler. We missen een échte leider.
+5/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht